Hebda Napisano 15 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2013 Pierwszy raz się z takim spotkałem.Wąsy uszka wywyinięte specjalnie czy wada fabryczna?Polski na pewno.Sygnatura (prawdopodobnie S.F."Na dole jednostajny" przed dolnym napisem są jeszcze dwie literki których nie jestem w stanie odczytać.Teren Wrześniowy.Leśna droga.Drugi guzik aluminiowy,z kwiatkiem"Podejrzewam prl ale kto wie..Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 22:26 15-08-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 15 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2013 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 15 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 15 Sierpień 2013 Share Napisano 15 Sierpień 2013 Trafiłeś rewers guzika dwuwarstwowego, wzoru 1928. Rewers sygnowany: S.F. (nie ma literki W? lub kotwicy?) - Skarnik H. i Fiszbein H.Pod uszkiem: N/S JEDNOSTAJNY - sygnatura reklamowaŹródło:W. Boczkowski, M. Jaroszyński –Wolfram, K. Gładki „ Guziki. Polskie guziki wojskowe od XVI do końca XX wieku. Przewodnik dla kolekcjonerów” Warszawa 1999, s. 137http://www.monety.banknoty.pl/pj/guziki/om.htmTen aluminiowy to współczesny guzik, wykonany techniką odlewu ciśnieniowego.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 22:45 15-08-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 15 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2013 Liczyłem na Ciebie,jak zawsze niezawodny:)A już myślałem że trafił się jakiś unikat:)PozdrPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 22:53 15-08-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 I jak zawsze odswieze watek.dzisiaj taka dupka " guzika mi wyszla ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Sorki, niby taki sam, ale mój ma uszko ruchome !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.