domini Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Witam wszystkich Kolegów i KoleżankiMam pytanie czy manierka ze zdjęcia ma jakikolwiek związek z wojskowością czy jest to jakaś cywilna manierka?Jeśli ktoś coś wie na temat tego przedmiotu proszę o info.
domini Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Na manierce nie ma żadnych bić ani oznaczeńPozdrawiam,Domini
domini Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Stan ładny bo dziadek w niej olej trzymał i z każdej strony była w tym oleju upaćkana" dziadek dawno już nie żyje a ona sobie z tym olejem stała w końcu się zabrałem za to umyłem całą w benzynie i jest ;)Dziękuje bardzo za szybką identyfikację kolego Akcej ;)Pozdrawiam!
domini Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Kolego Akcej mam jeszcze prośbę czy mógł byś powiedzieć coś więcej na temat tej manierki z jakiego okresu ona jest? czy to druga wojna? myślałem że wujek google mi powie coś na jej temat ale niestety nie znalazłem żadnych informacji jeśli jesteś w stanie mi cokolwiek powiedzieć więcej był bym wdzięczny ;)
akcej Napisano 11 Sierpień 2013 Napisano 11 Sierpień 2013 Szukaj bidon mle 35Manierka francuska wzór 1935 używana również przez oddziały polskiej armii we Francji w 1940 roku
Pytanie
domini
Witam wszystkich Kolegów i Koleżanki
Mam pytanie czy manierka ze zdjęcia ma jakikolwiek związek z wojskowością czy jest to jakaś cywilna manierka?
Jeśli ktoś coś wie na temat tego przedmiotu proszę o info.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.