wujo1 Napisano 4 Sierpień 2013 Autor Napisano 4 Sierpień 2013 Zostałem przypadkowo posiadaczem kilku klamer i niestety nie wiem o nich za dużo na ich temat , a w szczególności o klamrach z pierwszego (górnego) rzędu , jeżeli zajdzie potrzeba chętnie zamieszczę zdjęcia pojedynczych sztuk
wujo1 Napisano 4 Sierpień 2013 Autor Napisano 4 Sierpień 2013 Zostałem przypadkowo posiadaczem kilku klamer i niestety nie wiem o nich za dużo na ich temat , a w szczególności o klamrach z pierwszego (górnego) rzędu , jeżeli zajdzie potrzeba chętnie zamieszczę zdjęcia pojedynczych sztuk
huk 100 Napisano 4 Sierpień 2013 Napisano 4 Sierpień 2013 no to gratuluję !! daj fotki klamry pierwszej od prawej góry - tej Bośniackiej -pozdro
jarat88 Napisano 4 Sierpień 2013 Napisano 4 Sierpień 2013 Pogetulować..kol. huk ci pomoże jedna to hiszpania ta okragla to chyba pruska...niech koledzy się wypowiedzą;-]
maciejos1106 Napisano 4 Sierpień 2013 Napisano 4 Sierpień 2013 pozazdroscic , 2 rząd , 3 to co to za klamra ?
huk 100 Napisano 4 Sierpień 2013 Napisano 4 Sierpień 2013 pierwsza od lewej od góry to klamra cywilna szkolna CCCP lata 50/60 druga to klamra radziecka oddziałów ВОХР trzecia tak jak napisał kolega wcześniej Hiszpania ostatni okres panowania gen.Franko gdzieś lata 70te ? następnie klamra Landowa ale nie widzę orła ,no i ostatnia Klamra Bośniackiej Żandarmerii z nakładanym godłem rodzynek jeżeli dobra :)
hybresor Napisano 4 Sierpień 2013 Napisano 4 Sierpień 2013 Na szybko: szkolna ZSRR, ВОХР (wojska ochronne) lata 70 i dalej, Hiszpania, urzędnicza niemiecka (chyba Niederschlesien- niewyraźne zdjęcie lub kiepski wzrok), bośniacka I wojna (jak oryginał to bardzo ładne trafienie), Austria I wojna (nakładany orzeł?), galowa LWP, carska grenadierska, carskie: piechota (2 białe?), saperzy i marynarka.
Pytanie
wujo1
Zostałem przypadkowo posiadaczem kilku klamer i niestety nie wiem o nich za dużo na ich temat , a w szczególności o klamrach z pierwszego (górnego) rzędu , jeżeli zajdzie potrzeba chętnie zamieszczę zdjęcia pojedynczych sztuk
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.