zielony81 Napisano 30 Lipiec 2013 Autor Napisano 30 Lipiec 2013 Witajcie. Mój brat znalazł guzik, który po przeszukiwaniach internetu udało mi się zidentyfikować jako carski artyleryjski.Mam jednak dwa pytania:1. Pozłacany, to znaczy, że oficerski?2. Jednak najbardziej mnie zastanawia to wycięte" S w miejscu, w którym zazwyczaj jest św. Jerzy. Guzików z S" znalazłem w internecie tylko kilka, ale bez opisów, co to S" oznacza. Czy ktoś może wie?Z góry dziękuję za wszelkie informacje
Hebda Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 Ta S"nie będzie śladem po mocowaniu/lutowaniu/zgrzewaniu/zaciskaniu uszka?Po tylu latach w ziemi ślady stają się bardzo wyraźnePrzykład:http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum24/img_2620a.jpgPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 16:52 30-07-2013
slawgo Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Awers guzika jest pęknięty....poprzez nacisk od strony awersu na uszko. Mam takie guziki i jest to dość częste.
zielony81 Napisano 4 Sierpień 2013 Autor Napisano 4 Sierpień 2013 Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego powodu:) Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.