Thomas7 Napisano 30 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2013 Witam.Proszę o identyfikację monety. Średnica to 15 mm, cienkie sreberko. Została zakupiona w Bułgarii. Sprzedający powiedział, że to moneta turecka z XVI lub XVII wieku. Czerwoną strzałką oznaczyłem charakterystyczny symbol.To mój pierwszy post, jeśli jest jakiś błąd lub coś źle zrobiłem to proszę o cierpliwość. Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas7 Napisano 30 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2013 Druga strona monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 1 para Ahmeda III, rok 1115 Hidżry, czyli 1703 A.D., wybita w Konstantynopolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas7 Napisano 31 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2013 Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.