piotr01051989 Napisano 25 Lipiec 2013 Napisano 25 Lipiec 2013 Osiągi te same co Ace 250Na plus :regulacja głośności,duży wyświetlacz.Słyszałem coś o słabym stelażu,brak pinpointa, ale za to gwarancja chyba 5 letnia.
heardalis Napisano 25 Lipiec 2013 Napisano 25 Lipiec 2013 na plus jeszcze na pewno cena i koszt baterii(akumulatorków) potrzebuje do pracy tyko 1sztukę baterii 9VPuki co opinii o słabym stelażu nie mogę potwierdzić.
jan-80 Napisano 26 Lipiec 2013 Napisano 26 Lipiec 2013 WitamTo odrazu do konkretów :) zasięg wystarczający jak za te pieniądze :) Mi troszkę przeszkadzał duży ekran jak dla mnie za wielki bo łatwo uszkodzić . Wzbudzał się na mokrej trawie ! (trzeba zabezpieczyć odpowiednio cewkę ) Baterie starczaj na dość długo , dobra dyskryminacja ! Moim zdaniem fajny sprzęt (ale mi nie przypadł do gustu ) co do stelaża to prawda mi zaczął klekotać po dwóch tygodniach ! :( Jak chcesz jakieś konkrety to pisz :) Pozdrawiam
xen Napisano 27 Lipiec 2013 Napisano 27 Lipiec 2013 Też wtrące swoje 3 grosze, miałem więc co nieco napisze :)Wyświetlacz -fakt ładnie się to prezentuje, ale zbyt dużo na nim nie działasz bo to wykrywka typu włącz, odrzuć żelazo i szukaj".Zasięgi - przyzwoite jak za te pieniądze.Wykonanie stelaża - nie miałem zastrzeżen, nic mi nie strzelało, nic nie skrzypiało itd, luzów nie było.Brak pinpointa to nie wada, bo nie jest potrzebny, jest to tani i dość szybki detektor, po jednym wypadzie (nawet w jego trakcie) ogarniasz" już, gdzie dokładnie jest fant.Największym minusem jest właśnie wzbudzanie spowodowane słabej jakości kablem(Ci co mieli wiedzą o co chodzi) ale problem jest do ogarnięcia - też kilku osobom radziłem jak złagodzić wzbudzanie się sprzętu i nie narzekali, wystarczy zajrzeć na detek... lub pisać na pw, to coś doradzimy.Ogólna opinia? Jeżeli szukasz czegos taniego, do nauki lub nie jesteś mega wymagający, i chcesz sobie Alphę zostawić (ale wątpie by tak było, gdyż apetyt rośnie w miare jedzenia) to możesz o niej pomyśleć.Jeżeli chcesz poważniej podejść do exploracji to pomyśl o czym innym :)P.S Są to tylko moje wypociny", nikt nie musi ich analizować, i proszę aby trolle forumowe nie czerpały z mojego postu soku życia".Pozdro, xen
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.