kozik43 Napisano 9 Lipiec 2013 Napisano 9 Lipiec 2013 Witam , szukam kopiacych z centrum , na wspolne wypady
Moniqa Napisano 9 Lipiec 2013 Napisano 9 Lipiec 2013 Z centrum to Grupa Łódź prawie co tydzień coś organizuje, ale nie zawsze chłopaki dają info więc musisz się u nich dowiadywać.
kogucik Napisano 10 Lipiec 2013 Napisano 10 Lipiec 2013 siemanko to są moje okolice możemy się umówić na jakiś wspólny wypad.
mors39 Napisano 12 Lipiec 2013 Napisano 12 Lipiec 2013 kogucikWitam D)Sprzęt zmieniony,trafienia są?Pozdrawia intensywnie kopiący.
romuszka Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 Witam jestem z Kutna i chętnie poznam kompana do wspólnych poszukiwań
arkadiusz79 Napisano 15 Listopad 2013 Napisano 15 Listopad 2013 koledzy ma ktos kontakt z znajomym moim z okolic łęczycy daszyny prowadził kiedys skup złomu w daszynie. pozdro
diabołek81 Napisano 12 Sierpień 2015 Napisano 12 Sierpień 2015 WitamTeż jestem z Kutna ale jeszcze przed zakupem wykrywacza.PozdrawiamPiotrek
Krakowiak2000 Napisano 14 Sierpień 2015 Napisano 14 Sierpień 2015 Witam.Bedę u was niedługo, z checia pokopie z kims miejscowym.Pozdrawiam.
pinokioo88 Napisano 21 Listopad 2015 Napisano 21 Listopad 2015 witam posiadam wykrywacz garreta z mila checia dolacze sie do poszukiwan czekam na odpowiedz
pinokioo88 Napisano 12 Grudzień 2015 Napisano 12 Grudzień 2015 ja jestem z bliskich okolic kutna tzn 10 km
mors39 Napisano 17 Grudzień 2015 Napisano 17 Grudzień 2015 Mieszkam w tym miejscu gdzie się wszystko zaczęło tj:między Ozorkowem a Łęczycą.
pinokioo88 Napisano 23 Grudzień 2015 Napisano 23 Grudzień 2015 jak chcesz to mozemy sie spotkać i razem troche pochodzić
soprano_op Napisano 25 Grudzień 2015 Napisano 25 Grudzień 2015 Cześć!Ja jestem starej daty,ale jedyne co mi się kojarzy między Ozorkowem a Łęczycą to diabeł Boruta szalejący po okolicy, ze szczególnym uwzględnieniem trasy Łęczyca-Krośniewice.No,ale to było dawno temu.Pochodzę z tamtych stron,ale nie byłem tam ponad 30 lat.Znam natomiast wiele ciekawych historii z tych terenów,pamiętam,gdzie,co znajdywano,znam kilka miejscowych legend,pamiętam również gdzie wyłaziły z ziemi ciekawe rzeczy.Pewnie już się tam nie wybiorę,bo brak czasu,możliwości,koneksje rodzinne też już poumierały,jednak parę rzeczy mogę wam podpowiedzieć.Jeżeli zmontujecie fajną ekipę to dajcie znać,a ja wam poopowiadam.Pozdrawiam!
pinokioo88 Napisano 27 Grudzień 2015 Napisano 27 Grudzień 2015 witam dzieki za odpowiedz fajnie by było ja własnie mieszkam blisko krośniewic do łęczycy mam ok 30km z miła checia usłyszałbym ciekawe historie
pinokioo88 Napisano 27 Grudzień 2015 Napisano 27 Grudzień 2015 a może cos koledze wiadomo o lasach w okolicach strzelec tzn siemianow, niedrzew, zgórze
soprano_op Napisano 28 Grudzień 2015 Napisano 28 Grudzień 2015 Na dobry początek wieś Kajew.Blisko starych drewnianych zabudowań wzdłuż starej,głównej drogi dochodzącej do drogi Krośniewice-Lubień Kuj.-Włocławek,niedaleko od stawku, mają być zakopane dwa worki ze sreberkiem przedwojennym.Trzeba się dogadać z miejscowymi.Srebro należało do Wojciechowskich i Szadkowskich...powodzenia!
pinokioo88 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 witam dzieki za informacje czyli to bedzie przy tej głownej czy ktorejs bocznej? tam teraz nie ma zadnych drewniaków bo mieszkam tam blisko jeśli przy którejś bocznej to przy ktorej bo jest tam ich no np 3 tzn na ostrówki na perne no i wołodrze
soprano_op Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Wyjeżdżasz z bloków,z Kolejowej przez tory w kierunku na Ostrówki,po chyba dwóch kilometrach była polna droga w prawo na Kajew.Jedziesz dalej aż dojedziesz do wsi,szukasz małego stawku po prawej stronie,zapytaj gdzie się tam kiedyś wszyscy kąpali.Drewniane budynki były po lewej stronie trochę dalej od tego stawku,może 50-70 metrów.Były to cztery budynki jeden za drugim,co kilkanaście metrów,stały przy samej drodze.Jadąc tą drogą dojedziesz do krzyżówki,w lewo jest na Lubień.To miało być schowane przy tych budynkach.Właściciel przed wojną handlował końmi,a schował to przed Niemcami,którzy w czasie wojny zajęli te budynki.Powodzenia
soprano_op Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Jeżeli nie znajdziesz woreczków,to na pewno znajdziesz na całej tej trasie sporo moniaków i innych ciekawostek.Daj znać,następnym razem podpowiem o parku Rembyelińskich.Pozdro!
pinokioo88 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 ok dzieki jak cos sie dowiem to napewno odpisze a o ten park to jest ten w krośniewicach
mors39 Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 soprano_op,być może masz jakiekolwiek wiadomości na temat Ozorkowa i okolic.Zaznaczę że urodziłem się w tym mieście,wychowałem i wciąż w nim mieszkam.Znam różne historie na temat mojego miejsca zamieszkania ale być może coś więcej wiesz czego ja nie wiem.Pzdr
Blazej86 Napisano 7 Czerwiec 2017 Napisano 7 Czerwiec 2017 Siema sa jeszcze aktywni kopacze z okolic Kutna ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.