banan20 Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Szukam osoby która naprawi popękane, plastikowe uszka w cewce DD z X terry 705...problem jest dość popularny. Kiedyś na forum ktoś się chyba ogłaszał w tym temacie lecz nie moge znaleźć tego postu..Proszę o kontakt osoby które są mi w stanie pomóc...
Krychu_Szprotawa Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=651389#830293
MEKO Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 polecam ta masę !! jak masz te odłamane końcówki to przyklej je jakimś ala Cjanopan klejem a tą masą wzmocnij całość od zewnątrz nadając kształt jaki ci pasuje . I wysusz suszarką do włosów ( przyspieszy wyschnięcie i ztwardnienie masy oraz połączy to wszystko razem ) . Po wyschnięciu masa nadaje się do obróbki mechanicznej i poprawieniu otworów zostanie ci tylko pomalować czarnym sprajem i jak nówka Powodzenia :)
banan20 Napisano 7 Lipiec 2013 Autor Napisano 7 Lipiec 2013 Panowie problem w tym jest, że jestem absolutnym beztalenciem w tego typu sprawach...może ktoś się tym zajmuje i zrobiłby mi to za odpowiednią opłatą..
ancover Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 to ja ci nie pomogę, musisz szukać kogoś albo zaciągnąć instruktażu i podjąć się naprawy samemu. pozdro
saperfts Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 poszukaj w Lublinie firmy która zajmuje sie spawaniem plastików- zderzaków itp . za piwko Ci to zrobią:)
KrisssK Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 poszukaj w Lublinie firmy która zajmuje sie spawaniem plastików- zderzaków itp . za piwko Ci to zrobią:)i będzie po cewce.... :)Spawanie plastików odbywa się na gorąco co w przypadku cewki może być zgubne.
IdeL Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 Nic prostszego. Kupujesz klej do ABS (circa 5-7zł) i dodatkowo możesz dokupić aceton, ponadto warto warto zaopatrzyć się w jakieś płaskie kawałki czarnego ABSu (np. resztki starej obudowy jakiegoś zasilacza - laptop, drukarka, etc.). Wycinasz z tych kawałów nowe uszy i dolepiasz do resztek istniejących. Dodatkowo dolepiasz fragmenty połamanych do tych nowo wyciętych i wklejonych do resztek starych. Przed klejeniem warto wszystkie elementy posmarować acetonem. Po wyschnięciu przewiercasz otworki i masz fantastyczne, nowe uszka typu dzieci po dzieciach".Są oczywiście grubsze od oryginalnych o wycięte z ABSu elementy - ale to tylko in plus.Unikaj wszelkich żywic epoksydowych, cyjanopanów i innego świństwa, nieprzeznaczonego do tego typu tworzywa.Pomysł ze spawaniem to w ogóle strzał kulą w płot. No chyba, że marzysz o natychmiastowym zakupie nowej sondy.Temat przerabiany i wielokrotnie rozwiązywany w 100%.PozdroIdeLPozdroIdel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.