Skocz do zawartości

Cewka Xterra 705...naprawa uszek - pomocy...

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam osoby która naprawi popękane, plastikowe uszka w cewce DD z X terry 705...problem jest dość popularny. Kiedyś na forum ktoś się chyba ogłaszał w tym temacie lecz nie moge znaleźć tego postu..Proszę o kontakt osoby które są mi w stanie pomóc...
Napisano
polecam ta masę !! jak masz te odłamane końcówki to przyklej je jakimś ala Cjanopan klejem a tą masą wzmocnij całość od zewnątrz nadając kształt jaki ci pasuje . I wysusz suszarką do włosów ( przyspieszy wyschnięcie i ztwardnienie masy oraz połączy to wszystko razem ) . Po wyschnięciu masa nadaje się do obróbki mechanicznej i poprawieniu otworów zostanie ci tylko pomalować czarnym sprajem i jak nówka Powodzenia :)
Napisano
Panowie problem w tym jest, że jestem absolutnym beztalenciem w tego typu sprawach...może ktoś się tym zajmuje i zrobiłby mi to za odpowiednią opłatą..
Napisano
poszukaj w Lublinie firmy która zajmuje sie spawaniem plastików- zderzaków itp . za piwko Ci to zrobią:)
i będzie po cewce.... :)
Spawanie plastików odbywa się na gorąco co w przypadku cewki może być zgubne.
Napisano
Nic prostszego. Kupujesz klej do ABS (circa 5-7zł) i dodatkowo możesz dokupić aceton, ponadto warto warto zaopatrzyć się w jakieś płaskie kawałki czarnego ABSu (np. resztki starej obudowy jakiegoś zasilacza - laptop, drukarka, etc.). Wycinasz z tych kawałów nowe uszy i dolepiasz do resztek istniejących. Dodatkowo dolepiasz fragmenty połamanych do tych nowo wyciętych i wklejonych do resztek starych. Przed klejeniem warto wszystkie elementy posmarować acetonem. Po wyschnięciu przewiercasz otworki i masz fantastyczne, nowe uszka typu dzieci po dzieciach".
Są oczywiście grubsze od oryginalnych o wycięte z ABSu elementy - ale to tylko in plus.
Unikaj wszelkich żywic epoksydowych, cyjanopanów i innego świństwa, nieprzeznaczonego do tego typu tworzywa.
Pomysł ze spawaniem to w ogóle strzał kulą w płot. No chyba, że marzysz o natychmiastowym zakupie nowej sondy.
Temat przerabiany i wielokrotnie rozwiązywany w 100%.

Pozdro

IdeL

Pozdro

Idel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie