gra-com Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Witam Serdecznie Proszę o pomoc w identyfikacji dzwonu.Chciałbym poznać jego Historie oraz historie wykonawcy.więcej zdjęć mogę przesłać o lepszej rozdzielczości na emalia.
gra-com Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Witam Serdecznie Proszę o pomoc w identyfikacji dzwonu.Chciałbym poznać jego Historie oraz historie wykonawcy.więcej zdjęć mogę przesłać o lepszej rozdzielczości na emalia.
RPS Napisano 5 Lipiec 2013 Napisano 5 Lipiec 2013 Dormann Michał odlewał dzwony w Elblągu w latach 1601-1640. Dzwon z okolicy?
gra-com Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Dzwon jest teraz w okolicach Poznania jest w mojej miejscowości od 70 lat, postanowiłem dowiedzieć się o nim trochę więcej informacji.
gra-com Napisano 14 Lipiec 2013 Autor Napisano 14 Lipiec 2013 tak jak w tytule GOS MICH MICHEL DORNMAN IN ELBING 1633" niestety nic wiecej nie ma :(
pelikan85 Napisano 15 Lipiec 2013 Napisano 15 Lipiec 2013 ok rozeznam się w temacie, gdyż dzwon bardzo mocno zbliżony wyglądem i datą do dzwonu ,który zaginął z kościoła w mojej miejscowości w czasie wojny!poszukam archiwalnych zdjęć...
Pytanie
gra-com
Witam Serdecznie
Proszę o pomoc w identyfikacji dzwonu.
Chciałbym poznać jego Historie oraz historie wykonawcy.
więcej zdjęć mogę przesłać o lepszej rozdzielczości na emalia.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.