sławek1989 Napisano 29 Czerwiec 2013 Autor Napisano 29 Czerwiec 2013 Pytanie do osób które wysyłały już wykrywacz do serwisu. Moja Proxima niestety sie popsuła i muszę wysłać ją do serwisu . Wykrywacz jest jeszcze na gwarancji , mam go 1 rok. Czy wykrywacz powienien być wysłany na ten adres? :RUTUS Elektronika Użytkowa i Przemysłowa81-116 Gdyniaul. Bosmańska 30b/4
piotr01051989 Napisano 29 Czerwiec 2013 Napisano 29 Czerwiec 2013 A co Ci się stało? Może na forum rozwiążemy problem.
sławek1989 Napisano 29 Czerwiec 2013 Autor Napisano 29 Czerwiec 2013 ostatnio wykrywacz ciagle wydawał głuche" dzwieki ponadto na ostatnim wypadzie wykrywacz przestał reagować na przycisk dostrajanie do gruntu. nie moge dostroić do gruntu więc nie da się wcale używać wykrywacza.
sławek1989 Napisano 29 Czerwiec 2013 Autor Napisano 29 Czerwiec 2013 zrobione. przed wysłaniem do serwisu postanowiłem sam naprawić wykrywacz . okazało się że gniadko na taśmę łączącą panel przycisków zaśniedziało i nie było prawidłowego styku. przeczysciłem styki i zwiększyłem zacisk gniazda.
VVICIA Napisano 29 Czerwiec 2013 Napisano 29 Czerwiec 2013 a ja w swoim ARGO 2 spotykałem czasami problem tego typu że gdu temperatura otoczenia oscylowała w okolicach plus 30 to na wyświetlaczu zamiast typowego menu wyświetlały się jakieś krzaczory dodam że baterie były nowe - miał ktoś taki problem ?
scyzor76 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Z tego co czytam to rutusy są bardzo awaryjne, planuję zmienic wykrywacz i raczej nie będę brał pod uwagę wykrywaczy z tej stajni"
Jurek.S Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 A moze producent sie tu wypowie czemu sprzedaje takie wykrywacze?P.S.Ja tez juz po przejsciach z Rutusami.Nigdy wiecej.
arkadiusz79 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 witam. mój drugi już argo to porażka po kilku wypadach się popsuł i został wyslany do producenta powiem tylko tyle na temat rutusa ze poszedł na masówke i trafiają się buble za 1850zł
SirRaf Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Płacą wam za te bajdolenie?? tak jest z kazdym wykrywaczem zawsze znajdzie się jakaś wadliwa partia lub sztuka, wiekszość ludzi jest zadowolona z Rutków, ale zawsze konuś się może nie podobać.
arkadiusz79 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 kup sobie to sam przekonasz no chyba ze trafi ci się dobry bo to losowo idzie
arkadiusz79 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 wadliwa sztuka owszem ale nie sztuuuuuuki
WykoP2411+ Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 @Sir Raf zdarzyło mi się chodzić z ludźmi którzy chwalili rutusy i rację mieli bo sprzęt był zajebisty . Polecam Tobie zakupić nówkę argo teraz i za tydzień się wypowiedzieć.Jakość wykonania sprzed lat nie równa się obecnej. Arkowi po ostatnim wypadzie mogę tylko współczuć.Pozdrawiam serdecznie
Nadwojciech Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 3 moich znajomych miało Rutusy.Każdy z nich oddawał swój do serwisu.W tym jeden dwukrotnie.Zresztą wystarczy przejrzeć wątki w tym dziale.Większość problemów ze sprzętem dotyczy Rutusów.Oczywiście trzeba brać pod uwagę że sprzęt popularny.Jest go sporo więc statystycznie częściej są z nim problemy.Serwis jest chwalony więc OK.Tylko czy po to kupuję się wykrywacz czy cokolwiek innego żeby cieszyć się że serwis jest super i sprzęt został naprawiony?
arkadiusz79 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 ciekaw jestem czy ktoś kupi rutusa po serwisie jak bym chciał sprzedać i kupić inny sprzęt
scyzor76 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Wydaje mi się, że rutusy są wogóle przereklamowane : często się psują, są ciężkie, luzy na stelażu. Owszem może i mają duże zasięgi i są niby uniwersalne(kolor, militaria), ale ja wolę miec dwa wykrywacze - jeden na kolor, a na militarkę dobrego statyka z dyskryminacją. Jest to tylko moja opinia i nie chcę robic antyreklamy, ale za 1500 zł to mogę miec dwa nowe wykrywacze(kolor i militarka)
Kamiennik Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Trochę mnie martwicie , Panowie. Czy jest tak nieciekawie? Zamierzałem zainwestować w ten sprzęt.
kopijnik2 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 cóś się zdenerwowałemprimoelektronika outdorowa - z elementami połączeniowymi wyprowadzanymi na zewnątrz - a użytkowana jakże różniesecvndona cztery obserwowane egzemplarze (parę lat)- w intensywnym użyciu w jednym wystąpiły problemy" - bo kabla się nie szarpie...usunięte w 10 minut-------------------deus - nie ma kabla więc będzie wolny od części tych wad-------------------tertiojak z tą żabą - co nie mogła się rozdwoić - być i najpiękniejszą i najmądrzejszą- innowacyjność- elastyczność- cena- obsługazawsze będą kompromisemakurat w przypadku Rutusa - efekt tego kompromisu jest bardzo atrakcyjny quatro kontakt z firmą - PO WYDANIU PIENIĘDZY (- a nie tylko przed)tak WPORZO - że więcej nie napiszę...-----------------------------------a na koniec komentarz do Nadwojciecha - którego lubię i szanuję: - Tylko czy po to kupuję się wykrywacz czy cokolwiek innego żeby cieszyć się że serwis jest super i sprzęt został naprawiony?......W odpowiednim przedziale - dochodów i ceny sprzętu - powinien to być WARUNEK PODSTAWOWY.I wiem - o czym piszę.--------------------------------niniejszym wyczerpałem ilość znaków na ten tydzieńczyli wklejam tylko linki :)
CzarnyPoznań Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Też jestem myśli, że jest przereklamowany. A co do serwisu to mają długie terminy co do naprawy.Nie po to kupuję sprzęt, żeby go co porusz odsyłać do serwisu.Na szczęście mam znajomego na miejscu co mi go robi.Sam wykrywacz jest dość dobry mówiąc o zasięgu i dyskryminacji.Ale już też mogłem go 3 razy go odesłać z wady konstrukcji.Pierwsza wada w moim wypadku to koszyczek. Gdzieś nie stykał się obwód i był problem z działaniem. W serwisie powiedzieli,że 4 tyg kolejka i będzie trzeba wysłać. Na całe szczęście znajomy jakoś zrobił i przysłali 2 koszyk to na plus.Drugie to problem z włączeniem po krótkim terenowym odpoczynku. Po prostu nie szło włączyć wada moja i paru kolegów co mają. Telefon do serwisu znowu 4 tygodnie plus minus.Dałem w pracy automatykowi rozebrał puszkę z elektroniką i śmiech. Takie kiepskie wykonanie obudowy. Pełno piasku,kamyków itp.Stwierdził, że z tak osłoniętą elektroniką długo nie pociągnie. Teraz głośnik zaczyna siadać.Miałem przedtem Whites 2 lata i nic pękł jedynie podłokietnik 0 problemu z elektroniką. Taka sama praca jak z Rutusem i takie samo użytkowanie. Jakoś ten polski sprzęt ma gorsze wykonanie , a cena podobna jak np.amerykańskie.
adamiec Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 no i ja mialem chec wymiany fishera f5 na jakiegos rutusa.czy zla decyzja?
pterodaktyl Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Zgadzam się z przedmówcą , czyli > polska niefrasobliwość propozycji i wykonania , a cena za ten towar chytrze nieznacznie niższa jak za X-terra 705 (przy którym Rutus to ubogi krewny : jakość wykonania/czułość). Argo , może ubiegać się o konkurowanie z zajechanym Eagle. Świeży XLT (używka w cenie Argo), to sprzęt do którego Rutus nawet się nie zbliża (jakość wykonania , niezniszczalne PCB , czułość).P.S. Najlepsze rutusy , to proximy z 2008 roku. Pozdrawiam miłośników Argo (na miłość nie ma rady).
OLAS370 Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Witam..Jakoś mam ultra 2 przez 6,7 lat i nic się z nim nie dzieje i jakoś nie wisi nad kominkiem..
KrisssK Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 a cena za ten towar chytrze nieznacznie niższa jak za X-terra 705" O jakim towarze mowa? O Argo? Jeśli tak to jaka nieznacznie niższa cena?Argo 1850-1950zł (w zależności od cewki)XT 705 - 2800zł900zł to chyba jest jednak sporo.
pterodaktyl Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Ultra 2 , to prymitywny (zabawkowy) wykrywacz a'la lata 80-te (kiedy to graty walały się tuż pod liśćmi). Słabiak (względem czułości) 3 tony blisko siebie (zlewają się w jeden). Taka wprawka do czegoś poważniejszego (Solaris). Puknięcie sondą : i płynie. Zmiana temperatury (Słońce , woda) : i płynie.Cena nowego Argo , to i tak blisko 2000 zł (niemało).Cena nowego X-terra 705 : 2500 zł (np. w Czechach , nowy z lepszą gwarancją jak w Vikingu).Warto kupić półrocznego 705 za 2100 (niż nowe Argo) , ponieważ nawet dwa/trzy Argo , nie przebiją jednego 70 lub 705.
małrer Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 nie przemawia to za mną koledzy sprzęt mam rutusa proxe v4 z cewką dd i naprawdę nic a nic się nie dzieje sprzęt pancerny chodzę głównie po lesie obija się tu i ówdzie i działa poprawnie ma 1 plus chodzenie na mixie ma na prawdę duże zasięgi pozdrawiam
hauer13 Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 Uważam że Rutus obroni się sam,nie ma cudownych wykrywaczy,a w tym przedziale cenowym można się przesiąść na nowe grabie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.