Skocz do zawartości

HS3 Smętek czy Delta 4000

Miki97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam :)
Chodzę obecnie z wykrywaczem Garrett ace 250 i zastanawiam się, żeby kupić drugi wykrywacz. Mam do was poszukiwacze takie pytanie, który wykrywacz byście mi bardziej polecili :)
Z góry dziękuję za waszą pomoc.
Pozdrawiam
Napisano
jeżeli masz ace250 i chcesz używać 2 wykrywaczy to kup smętka ponieważ dużo głębszy. Delta ma zasięgi podobne do Garetta na standardowej cewce i ciężko na coś głębszego trafić przynajmniej w moim wypadku tak jest.

Pzdr.
Napisano
Dziękuję kolego merkus, ja już ponad 3 miesiące czekam na smętka :/ I myślałem tez o tej delcie ale jak mówisz że ma podobne zasięgi do garretta to lepiej kupię Smętka
Napisano
@ Miki97:
Cewka 30 do smętka jest OK, ale czy masz świadomość paru rzeczy:

1. smętek to sprzęt typowo na żelastwo, gdzie rzeczywiście bywa bardzo dobry i można nim wiele wyciągnąć z ziemi, ale jak myślisz o zwiększeniu zasięgu na kolorki (monety), to zapomnij. Na kolorki to przede wszystkim cewka DD, a nie CC

2. smętek to sprzęt bardzo ciężki. Jak już go sobie sprawisz to polecam gorąco dorobienie redukcji na baterie / akumulatory AA, co da wyraźną ulgę w wadze... ;) Redukcję robi się najłatwiej z odpowiedniej średnicy grubościennej plastikowej rury hydraulicznej.

3. smętek to sprzęt z innej epoki, porównując go do Garreta, to tak jakbyś się przesiadł z nowoczesnego samochodu osobowego na wóz konny do wożenia węgla... ;) Możesz mieć spore kłopoty z nauczeniem się obsługi, nawykły już do nowoczesnego sprzętu.
Napisano
Dziękuję Ci cheetah za takie rady :)
A korzystając z okazji mam do was Panowie takie pytanie czy można dokupić większą cewke do Garretta ace 250 ? Żeby miał lepsze osiągi w ziemi ?
Pozdrawiam
Napisano
Panowie mam do was takie pytanie, czy na tej stronie co podałem, jak widzimy jest napisane cewki do wyrywaczy ace" i mam takie pytanie nie wiem, którą kupić czy 2 od dołu czy może 3 lub 4 od dołu :) Bardzo bym prosił o pomoc, nie wiem czy Panu Piotrowi też chodziło o którąś z nich czy też może o jeszcze inną.
Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc
Napisano
A jeśli bym kupił cewka 8.5 x 11 " (21.5 x 27.5 cm)PROformance DD ?? To ona by szukała tylko monety, guziki, takie drobniejsze przedmioty? Czy też udało by mi się znaleść bagnet ?
Napisano
Proszę was poszukiwacze pomóżcie mi, teraz już zbliża się sezon i chciałbym już z nową cewką szukać :) Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Napisano
jak nie chcesz zmienic ace na cos lepszego to do ace 250 kup detecha 15x12 dd. A jako drugi wykrywacz kup sobie PI nie smętasa a nowaka np. taki zestaw to juz jakis w miare uniwersalny. Madmax na all ostatnio sprzedawał tanie pi a na pewno głebokie na zelazo, on w tym siedzi juz troche
Napisano
zwiekszenie wielkosc cewki dd nie powoduje spadku na małe kolory tzn cewka 15x12 znajdziesz na większej głebokosci ten sam maly kolor co 8snajperka. Bez sensu kupowac mała chyba ze jest b duzo smieci i zalezy Ci na ID dokladnym przedmotów.Lepiej 15x12 uniwersalna do wszystkiego a zasieg na duze duzo lepszy
Napisano
Dzięki Piotr za tak wspaniałą pomoc w wybraniu cewki :) Właśnie została ona zamówiona :) I W środę powinna już być :)
Napisano
Witam.Tutaj macie bardzo ciekawe testy Garreta i Delty z tymi cewkami:
http://odkrywca.pl/ace-250-z-nel-13-i-delta-z-13-ultimate-porownania-video-,719614.html#719614
Napisano
Praktycznie w każdym wykrywaczu srebro to najwyższe segmenty,których się nie wycina lub są po prostu nie do wycięcia za pomocą dyskryminacji.Tak więc bez obawy,jeżeli tylko tylko będziesz miał dużo szczęścia to na pewno jakąś znajdziesz.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Napisano
Zgadza - głównie trzeba mieć duuuuużo szczęścia... i dodatkowo, jak najwięcej cierpliiiiiiiiiiwości... ;)

Ze srebrem jest tak, że owszem - czyste i grube srebro (np. duża moneta o dużej wartości) rzeczywiście daje zwykle odczyty id na górze skali, ale przedmioty ze słabych prób srebra (np. małe monetki o niskich nominałach) mogą w zasadzie dać odczyty id wszędzie powyżej żelaza.

Tak więc przy poszukiwaniu srebra powinno się właściwie chodzić bez dyskryminacji (All Metal), albo z jak najmniejszą (wycięte tylko żelazo i to w minimalnym stopniu).

To samo odnosi się do złota, które potrafi również wędrować po dużym zakresie skali id, niestety, zaczynając już od żelaza...

Tak więc, kop wszystko, co uważasz za nie-żelazo, a w bardzo wątpliwych przypadkach również i żelazo...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie