Skocz do zawartości
  • 0

jarzmo (pancerne?)

szczurek_1979

Pytanie

Napisano
Witam szanowne grono :) proszę Was o pomoc w identyfikacji tego oto przedmiotu. W tytule napisałem jarzmo" aczkolwiek pojęcia nie mam co to jest. Trafienie niestety nie moje. Znajomy prosił mnie o zidentyfikowanie tego przedmiotu bo we dwóch nie możemy rozkminić co to za ustrojstwo.

Kontekst:
znalezisko z miejsca stacjonowania wojsk rosyjskich, mniej więcej od 1943 r. W okolicy wychodziło dużo części od wszelkiego rodzaju pojazdów wojskowych, aczkolwiek sporadycznie trafiały się też elementy polskiego września, że tak to ujmę. Nie jest to raczej część typowo motoryzacyjna. Więc proszę Was fachowców i nie tylko ;) o pomoc w identyfikacji.
pozdrawiam
szczurek

fotki za chwilkę :)

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szanowne grono :) proszę Was o pomoc w identyfikacji tego oto przedmiotu. W tytule napisałem jarzmo" aczkolwiek pojęcia nie mam co to jest. Trafienie niestety nie moje. Znajomy prosił mnie o zidentyfikowanie tego przedmiotu bo we dwóch nie możemy rozkminić co to za ustrojstwo.

Kontekst:
znalezisko z miejsca stacjonowania wojsk rosyjskich, mniej więcej od 1943 r. W okolicy wychodziło dużo części od wszelkiego rodzaju pojazdów wojskowych, aczkolwiek sporadycznie trafiały się też elementy polskiego września, że tak to ujmę. Nie jest to raczej część typowo motoryzacyjna. Więc proszę Was fachowców i nie tylko ;) o pomoc w identyfikacji.
pozdrawiam
szczurek

fotki za chwilkę :)
Napisano
to by było na tyle. Element jest u mnie także jak potrzebne są dokładniejsze wymiary to postaram się je wykonać. Niestety suwmiarki nie posiadam ale damy rade i bez niej. Przedmiot jest dość mocno skorodowany, także z dokładniejszymi wymiarami nie będzie łatwo.

z góry dziękuję za każdą pomoc

szczurek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie