Krychu_Szprotawa Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 Witam, proszę o kilka słów na temat medalika ze zdjęć. Interesuje mnie przede wszystkim datowanie osobiście stawiam na II połowę XIX w? Średnica medalika: 3 cm.Na awersie znajduje się herbiarz?Na rewersie widnieje św. Krzysztof.Pozdrawiam Krychu
kopijnik2 Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 osobiście stawiam na II połowę XIX w.na jakiej podstawie?jakieś analogie?-----------brelok kierowcy
bjar_1 Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Wydaje mi się, że jest duuuuużo młodszy. Współczesny?
Krychu_Szprotawa Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 na jakiej podstawie? Już tłumaczę; na polu na którym trafiłem ten medalik wyszło sporo pruskiej drobnicy właśnie z tego okresu (silber grosche, srebrne markówki itp, chociaż PRL-ki też się trafiałały i fakt..., ze moze to być współczesny medalik.dzieki za szybki odzew.
kopijnik2 Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 kiedy mennica polska wykonała 2 zł GN Wielkiej Orkiestryto chwaliła się jakim to wyzwaniem technologicznym" było wykonanie dziurki...-------------------odlew ciśnieniowy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.