Skocz do zawartości

Przewód spiralny do słuchawek

tofi1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Koledzy dajcie jakieś namiary na przewody słuchawkowe spiralne (stereo) oraz na dobrej klasy Jack 6,3 stereo(zastanawiam się nad kątowym,teraz śmigam na prostym,który lepszy?) .Obecnie używam KossUR30,konieczna jest wymiana przewodu.Nie znalazłem nic konkretnego,może któryś z kolegów wymieniał już przewodzik.Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano
Jeśli masz jakiegoś dobrego znajomego elektronika, lub potrafisz sam zrobić.

Poszperaj za starymi słuchawkami telefonicznymi zwłaszcza PRL, tam są dość dobre kable do odzysku.

Sam mam 2 takie połączone w 1x dłuższy i spisują się ok.
Koszt pozyskania 0zł
Napisano
Na Alezło nic ciekawego nie znalazłem.Wiesz wole kupić coś pewnego dedykowanego do słuchawek.Przeróbke zrobie sam,mam w tym wprawe:).
Napisano
Myślałem nad tym rozwiązaniem,ale narazie mam nadzieje ,że ktoś podrzuci mi linka z przewodzikiem który sam podmienił itp itd ..
Napisano
Cześć,
Ja używam czegoś tagiego:
zwykłe słuchawki z krótkim kablem + to co w linku i można podczas kopania pikawkę odłożyć na bok .

http://allegro.pl/jack-6-3mm-wtyk-gniazdo-przedluzacz-spiralny-i3276554462.html

K.
Napisano
ja mam słuchawki z kablem spiralnym o długości 30cm :) plus taką przedłużkę jak powyżej. Po rozciągnięciu spokojnie 4 metry. Można chodzić w około dołka.
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie