Skocz do zawartości

Wtyk kątowy 6,3 mm (duży jack) mono

gudek82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Przy słuchawkach Koss UR 30 padł mi wtyk, jakoż że standardowo są proste, postanowiłem zamontować kątowy (łamany), zakupiłem firmowy marki Neutrik, a że zakup nastąpił w pośpiechu nie doczytałem, że ów wtyk jest mono, a nie stereo. Zlutowałem dwa kable (czerwony i biały) w jeden, natomiast (czarny kolor) masa do obudowy. I pytanie moje jest takie, dźwięk słychać w obu małżowinkach, czy przez to że wtyk jest mono, i podłączyłem to tak ja podłączyłem nie będę miał żadnych strat w słyszanych sygnałach, czy różnica będzie na tyle odczuwalna, że będę musiał zamówić drugą stereo. Ps. jakimś audiofilem nie jestem, ale na chińskich słuchawkach próbowałem chodzić zastępczo i szlag mnie trafiał,w ogóle nie rozumiałem swojej piszczałki.
Napisano
ja elektronikiem nie jestem ale widzę że nikt nie chce nic podpowiedzieć. Wydaje mi się, że takie podłączenie a'la stereo będzie miało tylko mały wpływ na głośność. Najlepiej by było kupić jednak stereo jeśli to nie problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie