Skocz do zawartości
  • 0

kabura od rewolweru i pas skórzany

maromierz

Pytanie

Napisano

Witam Was,
założyłem wątek w dziale II RP - Wojsko Polskie 1918 - 1939.
Mam kilka informacji o swoim przodku oraz tę kaburę i pas.
Brak jakichkolwiek sygnatur, Wewnątrz 2 przegródki na naboje.
Na razie nie mogę zrobić dokładniejszych zdjęć. Może po tym charakterystycznym pasie uda się coś zidentyfikować. Dodam, że należał najprawdopodobniej do porucznika, czy kapitana II RP. Przynajmniej z opowiadań. Całość wykonana ze skóry.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przyjacielu jeżeli chcesz skorzystać z pomocy forumowiczów przy identyfikacji tych przedmiotów to stań na wysokości zadania i przedstaw także nam dokładne zdjęcia.Po tych fotografiach co tu pokazałeś to widać tylko, że to jakiś nietypowy cywilny pas i kabura.Wkleiłeś to słabe zdjęcie, napisałem abyś dał dokładniejsze i cisza, po 2 dniach wpadasz i oświadczasz, że to kabura do naganta 1895.Okaż nam trochę szacunku i pozwól zweryfikować informacje lub po prostu następnym razem nie zawracaj nikomu głowy.Pzdr
Napisano

Witam Was,
założyłem wątek w dziale II RP - Wojsko Polskie 1918 - 1939.
Mam kilka informacji o swoim przodku oraz tę kaburę i pas.
Brak jakichkolwiek sygnatur, Wewnątrz 2 przegródki na naboje.
Na razie nie mogę zrobić dokładniejszych zdjęć. Może po tym charakterystycznym pasie uda się coś zidentyfikować. Dodam, że należał najprawdopodobniej do porucznika, czy kapitana II RP. Przynajmniej z opowiadań. Całość wykonana ze skóry.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie