brombi Napisano 8 Maj 2013 Autor Napisano 8 Maj 2013 Witam wydobyłem coś takiego wygląda na jakis filtr oleju....
brombi Napisano 8 Maj 2013 Autor Napisano 8 Maj 2013 SEMUNDAT Mod 1.P FILTRO OLIO AUTO-PULITORE BREV.
bobi10 Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Wygląda na grzebieniowy filtr oleju silnikowego . Posiadał taki np. Gaz 69 .
Hansdekawka Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Co wygląda???Przecież jak byk pisze FILTRO OLIO MOTO... cośtam, cośtam.
brombi Napisano 8 Maj 2013 Autor Napisano 8 Maj 2013 widoczna u góry dzwigienka obraca się w jedna stronę na zasadzie klucza grzechotki"
bobi10 Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Dokładnie . W ten sposób oczyszczało się ten filtr z zanieczyszczeń .
bobi10 Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Na pewno w gazie 69 . Prawdopodobnie w dolnozaworowych silnikach Żuk , Nysa , Warszawa , Wołga oraz starych , niektórych ESiokach"Znalazłem coś takiego :Opis okresowych czynności obsługowych. Co 2 lub trzy godziny kilkakrotnie obrócić pokrętkę filtra grzebieniowego celem jego oczyszczenia.Co 8 godzin sprawdzić stan oleju i utrzymywać stan w skrzyni korbowej do znaku na miarce w pozycji max.Co 150 godzin pracy silnika nalaży wymienić olej na rozgrzanym silniku.gdyż wtedy razem z olejem spłyną zanieczyszczenia wyłapane przez filtr grzebieniowy.Wraz z wymianą oleju wymontować filtr grzebieniowy z korpusu silnika i przemyć go w nafcie i przedmuchując sprężonym powietrzem.Wymontować kosz ssący oleju ,przemyć w nafcie wraz ze siatką osuszyć i ponownie zamontować."
Pytanie
brombi
Witam wydobyłem coś takiego wygląda na jakis filtr oleju....
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.