pogo27 Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 Mam pytanie do posiadaczy lub osób które miały sprzęt pochodzenia chińskiej np.CS,MD,GC itd.Interesuje mnie czy nadaje się on do poszukiwania szeroko pojętego terminu ,,złom''. Oraz od czasu do czasu jakiejś monetki.Jakby ktoś wiedział jakie ma max wyciągi głębokości proszę o ODP.DZIĘKUJE
darfid Napisano 1 Maj 2013 Napisano 1 Maj 2013 Posiadałem kiedyś MD 318.Był to mój pierwszy wykrywacz.Jeżeli chodzi o fanty to to co jest płycej to wyciągałem,wiadomo jaki sprzęt za jakie pieniądze takie fanty,ale tym sprzętem znalazłem na polu złotą obrączkę na głębokości około 10 cm.Jak chodziłem w terenie z kolegą który ma solarisa to była różnica w ilości wyciąganych fantów.Miałem też x-terre 30,gareta 150 oraz fishera f2,a teraz latam z nową proximą.Na początek jak się niema kasy większej na dobry sprzęt,to chińczyk też dobry,albo jakiś używany markowy wykrywacz.
Michciu94 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Ja osobiście szczerze nie polecam. Wykrywacz z allegro wykrywał mi cegły i kamienie :D Nie mówiąc o tym, że liczba sygnałów była baaaardzo niska.Zrezygnowałem, kiedy na ściółkę leśną rzuciłem 5zł, a ten ekstra wykrywacz wykrywał go tylko jak miałem cewke na ściółce - zasięg max 2cm :DPolecam Ci na początek Jabel'a - tani, dobre zasięgi (u mnie ok. 1gr z 12cm, połowa łuski - 20cm). Brak mu dyskrymancji, ale w chińczykach ta dyskryminacja to też badziew:P
slusarz11 Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Popieram Michcia94 w 100%.Jak juz kiedys pialem dobrze zrobiony Jabelek moze naprawde zaskoczyc.Fakt-brak dyskryminacji,ale jak na szeroko pojety ,,zlom,, to dobry wybor.No i koszt nizszy od chinczyka moze byc.
Hebda Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 W wynikach wyszukiwarki jest wystarczająco dużo opinii..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.