kryniu82 Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 Witam.Mam pytanie do posiadaczy Proximy v5.Moja strasznie piszczy w trakcie chodzenia nawet jak mam 1m nad ziemią ide a ona daje sygnały,w trakcie szukania zachowuje sie tak samo lekko poruszam wtyczką przy puszce i znowu piszczy.Macie tak samo czy z moją jest coś nie tak?
zbyszek12315 Napisano 29 Kwiecień 2013 Napisano 29 Kwiecień 2013 ja miałem podobny problem cały czas się wzbudzał , nawet na czułosci 39 i dyskryminacji 30 - u mnie była walnięta cewka , lecz może też być wtyczka
kryniu82 Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 Dodam jeszcze jak kłade go na ziemi to czasami buczy tak jak by było jakies zwarcie.
CzarnyPoznań Napisano 29 Kwiecień 2013 Napisano 29 Kwiecień 2013 Też to miałem zmień na początek baterie u mnie pomogło.Jeśli nie masz oczywiście akumulatorków.
kryniu82 Napisano 30 Kwiecień 2013 Autor Napisano 30 Kwiecień 2013 Na nowych bateriach tak samo się zachowuje,spróbuje jeszcze na innych.
rendam Napisano 30 Kwiecień 2013 Napisano 30 Kwiecień 2013 Witam. Mam podobny problem ze swoją proximą. Wydaje dziwny dźwięk tak jak by się zwarcie robiło. Problem ustaje gdy wyłącze i na nowo włącze wykrywacz. Działam na akumulatorkach. Może to być wina cewki ? Pozdrawiam
XII Napisano 6 Maj 2013 Napisano 6 Maj 2013 Może to być wina cewki, przewodu (który może być ukręcony" przy cewce lub przy wtyczce) ewentualnie samej wtyczki której styki lubią śniedzieć. Na początek proponuję troszeczkę WD40 i przeczyszczenie styków, następnie jeśli to nie pomoże obcięcie wtyczki i zarobienie jej na nowo (potrzebna umiejętność fachowego lutowania) lub jeśli sprzęt jest na gwarancji po prostu oddać do Rutusa na reklamację.Zdrów!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.