OLos Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Napisano 26 Kwiecień 2013 Witam! nie moge rozpoznac czy to polska czy niemiecka odznaka . kolega z marynarki powiedział mi ze nie przypomina sobie zeby nosili takie cos.prosze o pomoc
OLos Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Napisano 26 Kwiecień 2013 dzieki za info. pewnie nosili to na bluzie mundurowej na ramieniu. to byla oznaka jakiejs specjalnosci czy kazdy marynarz nosil taka sama?
swinemunde Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 na bluzie mundurowej zazwyczaj były wyszywane. te duże,jak ta na zdjęciu z metalu nosili na płaszczach,kurtkach wyjściowych(paradnych).były jeszcze małe z metalu na pagony. i tak jak napisałeś dotyczyły specjalności danego marynarza,jest wiele wzorów.
OLos Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Napisano 26 Kwiecień 2013 jeszcze raz dzieki za info. a to jeszcze fotka z mojej kolekcji pozdrowienia dla swinemunde;-)
Pytanie
OLos
Witam! nie moge rozpoznac czy to polska czy niemiecka odznaka . kolega z marynarki powiedział mi ze nie przypomina sobie zeby nosili takie cos.prosze o pomoc
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.