jan27 Napisano 22 Kwiecień 2013 Autor Napisano 22 Kwiecień 2013 Witam. Trafiłem na takie oto zawory - różnią się od siebie chociaż wyszły praktycznie z jednego dołka (może jeden z nich jest tylko zaworem). Czy ktoś ma wiedzę od czego mogły by pochodzić?
Hansdekawka Napisano 22 Kwiecień 2013 Napisano 22 Kwiecień 2013 Silnik lotniczy,zawór ssący i wydechowy.
jan27 Napisano 22 Kwiecień 2013 Autor Napisano 22 Kwiecień 2013 Hmmm. Lotniczy? To mnie zaskoczyłeś, można określić jaki to silnik? W miejscu wyłaziło mnóstwo kawałków pociętego pancerza, dlatego założyłem że to części silnika pojazdu.
mietek Napisano 22 Kwiecień 2013 Napisano 22 Kwiecień 2013 Byly i czolgi napedzane silnikami lotniczymi.Wrzuc kawalki pancerza (fotki+wymiary+sygnowania).
jan27 Napisano 22 Kwiecień 2013 Autor Napisano 22 Kwiecień 2013 Spoko. Jutro zrobię zdjęcia reszty gratków. Jak dla mnie stał sobie trafiony czołg i po wojnie został pocięty - na kawałkach pancerza są ślady palnika. Zastanawia mnie jednak, po co rozbierać silnik na miejscu? Części silnika są trochę rozrzucone. Taki układ bardziej pasuje do rozbicia samolotu, ale tutaj znowu brak dural alu. Zobaczymy jutro.
jan27 Napisano 22 Kwiecień 2013 Autor Napisano 22 Kwiecień 2013 Może jednak to być t34Konstrukcja zaworów nie pasuje mi kompletnie do tych lotniczych. Za to do t34 tak.http://www.allworldwars.com/image/017/T34-009.jpg
Pytanie
jan27
Witam. Trafiłem na takie oto zawory - różnią się od siebie chociaż wyszły praktycznie z jednego dołka (może jeden z nich jest tylko zaworem). Czy ktoś ma wiedzę od czego mogły by pochodzić?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.