Skocz do zawartości

cewka sef 10x12 czy standardowa do etrac

dziuba8024

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wpisz w wyszukiwarke tu, bylo juz o tym. Z tego co mozna sie doczytac róznica jest głębokosci niewiele większa z tym, ze chodzi tu głownie o pokrycie i brak martwych punktów w poszukiwaniach.
Ja akurat do etraca mam 15x12 tą większa, doszedłem do wniosku ze bez sensu kupowac 12 tke. Z literatury wynika, ze większa grupa wlascicieli, glownie Ci którzy chodza po plazach bierze na monety 10x12, osobiscie ja nie załuje wyboru. Mam pinpointer osobno,bo jednak bez tego trudno, monety np 1 grosz czeszcze głębiej albo minimalnie lepiej niz zwykła 11, za to na wieksze rzeczy mam lepsze osiagi. Stabilnosc, wywazenie ok. Jedyny minus w miejscach bardzo zasmieconych krew mnie zalewa i wtedy zakładam standardowa:)
Napisano
czemu o ile ktos kupi ? a ten detch na jakiej czenstotliwosci pracuje ?
dzis probowalem na monecie 1gr nie widzialem roznicy

http://www.detech-metaldetectors.com/products/53-10-x-12q-sef-search-coil.html

ta sama cewka pasuje do paru modeli i marek ?
Napisano
cewka dedykowana do etrac, expl i safari. Dlaczego zostawic detecha napisałem w pierwszym zdaniu - chodzi o kształt i pokrycie w terenie,nie masz martwych punktów, mniej terenu pomijasz w poszukiwaniach. Moze ktos kto ma uszkodzona cewke kupi pro 11 albo do explorera wezmie. Wlasciciel e traca myslac o zmianie bedzie sie kierował albo w strone większych albo wlasnie 10x12 detech.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie