leon wallonien Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 Wersja aparatu której poszukuje może ktos przypadkiem ma i mi opyli?
leon wallonien Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 Wersja aparatu której poszukuje może ktos przypadkiem ma i mi opyli?
Stanisław M Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 No wszystko ładnie i pięknie. Chylę czoła przed Waszą pracą, włożonym trudem i poświęconym czasem...ale...Jak już wcześniej pisałem rozumiem te Luftfausty, noktowizory, plecaki tlenowe itp. Istniały przed 8 maja 45 wiec spoko. Werwolf mógł tego uzywać to i to Waszw WH46 też mogło.Jestem nawet skłonny przeżyć te plecaki rakietowe. To WH46 miało działajace we Włodarzu fabryki i budowało takie se cacka.Powiedzmy, że były jakieś tam plany na których podstawie to odbudowaliście, ale tego hełmu DDR to niestety nie strawię.Jeżeli macie jakieś plany to proszę przedstawcie je i udowodnijcie mi, że na tym się właśnie wzorowaliście i oparliście swoje przypuszczenia, że ten hełm DDR to dokładnie to samo co ten M45.W innym wypadku to równie dobrze mogliście się tam ubrać za Wachtregiment Dierżyński i też byłoby fajnie.
leon wallonien Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 Nie odtwarzamy ekipy Wachtregiment Dierżyński, bo taka juz ktos odtwarza i to nawet całkiem dobrze...tak mi sie wydaje, bo nie jestem znawca umundurowania ddr, ale zawsze mozna Argonauty zapytac:) Na OP widziałem bardzo fajna ekipe która odtworzyła kawałek muru berlinskiego i miala nawet epokowego, militarnego Trabantka;) Co prawda pamietam te potworne czasy i słabi mnie jak sobie przypomne, ale patrze na to jako rekonstruktor i cenie sobie dokladnosc w odwzorowaniu szczegołow. No dobra, helmiki odtworzylismy na podstawie zachowanych materiałow...juz szukam.
leon wallonien Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 Przeszukałem stare pliki ale troszke ich mam i jak znajde to wkleje dokladne zdjecie prototypu wkładu do hełmu na którym sie wzorowalismy wraz z tysunkami technicznymi i patentem.
leon wallonien Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 Z wyjatkiem Katariny Witt, modeli kolejek elektrychnych TT, HO, samolotów do sklejania nie było tam nic ładnego;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.