Skocz do zawartości

Kamienna Góra -bitwa czołgów

RESTY

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 135
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No wszystko ładnie i pięknie. Chylę czoła przed Waszą pracą, włożonym trudem i poświęconym czasem...ale...

Jak już wcześniej pisałem rozumiem te Luftfausty, noktowizory, plecaki tlenowe itp. Istniały przed 8 maja 45 wiec spoko. Werwolf mógł tego uzywać to i to Waszw WH46 też mogło.
Jestem nawet skłonny przeżyć te plecaki rakietowe. To WH46 miało działajace we Włodarzu fabryki i budowało takie se cacka.
Powiedzmy, że były jakieś tam plany na których podstawie to odbudowaliście, ale tego hełmu DDR to niestety nie strawię.

Jeżeli macie jakieś plany to proszę przedstawcie je i udowodnijcie mi, że na tym się właśnie wzorowaliście i oparliście swoje przypuszczenia, że ten hełm DDR to dokładnie to samo co ten M45.

W innym wypadku to równie dobrze mogliście się tam ubrać za Wachtregiment Dierżyński i też byłoby fajnie.
Napisano
Nie odtwarzamy ekipy Wachtregiment Dierżyński, bo taka juz ktos odtwarza i to nawet całkiem dobrze...tak mi sie wydaje, bo nie jestem znawca umundurowania ddr, ale zawsze mozna Argonauty zapytac:) Na OP widziałem bardzo fajna ekipe która odtworzyła kawałek muru berlinskiego i miala nawet epokowego, militarnego Trabantka;) Co prawda pamietam te potworne czasy i słabi mnie jak sobie przypomne, ale patrze na to jako rekonstruktor i cenie sobie dokladnosc w odwzorowaniu szczegołow. No dobra, helmiki odtworzylismy na podstawie zachowanych materiałow...juz szukam.
Napisano

Przeszukałem stare pliki ale troszke ich mam i jak znajde to wkleje dokladne zdjecie prototypu wkładu do hełmu na którym sie wzorowalismy wraz z tysunkami technicznymi i patentem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie