Skocz do zawartości
  • 0

Medalik?

warsin

Pytanie

Napisano

Witam. Medalik z jednej strony widoczna (chyba) Matka Boska na drugiej stronie postać na koniu w koło napisy pisane najprawdopodobniej Cyrlicą
-Wysokość 3cm
-Szerokość na środku około 2,5cm

Czy wie ktoś z jakiego okresu pochodzi ten medalik, i kogo przedstawia dokładniej?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
trochę się wczytałem w te napisy i trochę mnie zmyliło to że przed tymi dwoma wyrazami są jeszcze jakieś litery i wydawało mi się że się łączą ale jednak jest odstęp i to jest to trochę jestem zaskoczony tym medalikiem bo kopię w tym miejscu dość długo i jak do tej pory wychodziły tylko fanty pruskie dzięki
Napisano
numi5 dzięki porównałem jest małe podobieństwo ale to nie to samo mój jest jajowaty a po za tym gość na koniu ma aureole a tamten nie ale dzięki i szukam dalej
Napisano
dws dzięki wczytuję się w napisy na medaliku i wydaję mi się że jednak się trochę różnią od tego co mi napisałeś ale kombinuję dalej
Napisano

Witam. Medalik z jednej strony widoczna (chyba) Matka Boska na drugiej stronie postać na koniu w koło napisy pisane najprawdopodobniej Cyrlicą
-Wysokość 3cm
-Szerokość na środku około 2,5cm

Czy wie ktoś z jakiego okresu pochodzi ten medalik, i kogo przedstawia dokładniej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie