kakaru Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Witam Panowie. Pytanie do znawców tematu konserwacji medalai i odznaczeń. Wpadł mi w ręce ostatnio taki medal. Wyczyściłem go szczotką i mydłem, lecz niestety po jednej stronie pozostał tak jakby piasek mocno przyklejony, lub poprostu skorodowany brąz. Czy jest jakiś tajny sposób aby pozbyć się tej złośliwej narośli? czy porpostu już tak musi byĆ? ewentualnie jak się konserwuje takie fanty. Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaru Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Tutaj kolejne zdjęcie drugiej storny, zachowała się w nieco lepszym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 zostaw tak jak jest, stan jest piękny, a konserwacja? z miesiąc w oliwce i później przetarcie szmatką i już na wystawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaru Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 oki, dzięki wielkie. Myślałem że coś jeszcze da radę zrobić. Kilka rzeczy już zniszczyłem więc teraz wole spytać na forum o zdanie doświadczonych w temacie ludzi. Korzystając z sytuacji chciałbym się dowiedzieć czy dla tego nieśmiertelnika jeszcze coś można zrobić. Jest delikatnie pogięty i niestety dostał saperką przy wydobyciu, rozleciał się na kilka części. Może ktoś miał podobny problem i wybrnął jakoś z niego. Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uve1985 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Podłącze się do tego wątku pozwolisz kakuru :) mianowicie czy ma ktoś jakąś rade dobra jak usunąć ten osad zielony nalot ?? Medal moczy się już z rok w oliwce a to nadal niechce zejść . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaru Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 myślałem że pomożesz kolego;) ale proszę bardzo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Z cynkiem nic się nie zrobi. Ten medal to miedz czy mosiądz?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uve1985 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Ten Medal to za wojne Rosji z Japonią 1904-1905 były trzy bodajże odmiany ten to raczej mosiądz tak wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.