alex_2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Napisano 15 Kwiecień 2013 Panowie i Panie, Jakis czas temu w lesie znalazłem stanowiska pruskie na planie kwardatu. na obrzeżach tego terenu w przyblizeniu znajdują sie 3-4 rownoległe nieckowate obiekty na planie prostokąta. Wygladają jak pozostałosci po długich ziemiankach. Na planie narysowanym przeze mnie oznaczone sa ?". maja wymiary okolo 30 na 15 , 20na 10 m. Obiekty oznaczone X" to okopy i stanowiska artylerii. Może ktos pokusi się o identyfikacje, do czego mogły służyc. Gdyby były w srodku terenu sytuacja bylaby prostsza..
alex_2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Napisano 15 Kwiecień 2013 to plan sytuacyjny.. wiem, ze bez skali, mało czytelny X to okopy, niecki w lewym boku sa oznaczone znakiem zapytania. za nimi jeszcze jeden okop na działo niewielki ułozony pod kątem.Czy to mogły byc stanowiska jakis bardzo duzych hałubic?
alex_2013 Napisano 19 Kwiecień 2013 Autor Napisano 19 Kwiecień 2013 dzięki Panowie za sugestie...jesli pytanie jest az tak banalne ze zrobilem sobie wstyd napiszcie. Ale w tym wypadku milczenie złotem nie jest:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.