alex_2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Panowie i Panie, Jakis czas temu w lesie znalazłem stanowiska pruskie na planie kwardatu. na obrzeżach tego terenu w przyblizeniu znajdują sie 3-4 rownoległe nieckowate obiekty na planie prostokąta. Wygladają jak pozostałosci po długich ziemiankach. Na planie narysowanym przeze mnie oznaczone sa ?". maja wymiary okolo 30 na 15 , 20na 10 m. Obiekty oznaczone X" to okopy i stanowiska artylerii. Może ktos pokusi się o identyfikacje, do czego mogły służyc. Gdyby były w srodku terenu sytuacja bylaby prostsza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 to plan sytuacyjny.. wiem, ze bez skali, mało czytelny X to okopy, niecki w lewym boku sa oznaczone znakiem zapytania. za nimi jeszcze jeden okop na działo niewielki ułozony pod kątem.Czy to mogły byc stanowiska jakis bardzo duzych hałubic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 19 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2013 dzięki Panowie za sugestie...jesli pytanie jest az tak banalne ze zrobilem sobie wstyd napiszcie. Ale w tym wypadku milczenie złotem nie jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.