tyskacz Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Napisano 13 Kwiecień 2013 Proszę o jakieś wskazówki dotyczące tej blaszki . Dlaczego jest taka pokreślona i czego dotyczy.
tyskacz Napisano 14 Kwiecień 2013 Autor Napisano 14 Kwiecień 2013 dziękuje bardzo. Znaleźliśmy rodzinę tej osoby w tej miejscowosci . Trzeba tam podejść i coś sie popytać;) Naprawdę dziękuje
deslabloo Napisano 1 Czerwiec 2018 Napisano 1 Czerwiec 2018 Jestem mieszkańcem Siołkowic. Josef Psykalla (Józef Psykała)był moim pradziadkiem, zmarł w 1944 r.Pochowano go w Siołkowicach. W 1984 r. zmarła jego żona Anna, pochowano ją w tej samej mogile. Jako że w Siołkowicach zamieszkuje kilka osób o tym samym nazwisku, interesuje mnie, w którym miejscu, na jakiej ulicy odnaleziono nieśmiertelnik mojego pradziadka? Dodam jeszcze, że Josef Psykalla był mistrzem murarskim we wsi. Kierował pracami brygad murarskich podczas rozbudowy tutejszego kościoła w 1933 r. oraz budowy szpitala obecnie hospicjum.
tyskacz Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Napisano 13 Kwiecień 2013 Proszę o jakieś wskazówki dotyczące tej blaszki . Dlaczego jest taka pokreślona i czego dotyczy.
sonicsquad Napisano 13 Kwiecień 2013 Napisano 13 Kwiecień 2013 Regulamin wskazuje by nie używać słów typu identyfikacja" w tematach. Może polecieć do dołka. Blaszka ciekawa. Pokreślona jest dlatego, że pewnikiem żołnierz został przeniesiony - stąd zamiast bić nowy identyfikator - zostały po prostu zmienione dane.
tyskacz Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Napisano 13 Kwiecień 2013 tak masz racje nie zwróciłem na to uwagi:/
tyskacz Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Napisano 13 Kwiecień 2013 rozumiem ze to niemieckie wojsko a rok wybity jest na blaszce?
sonicsquad Napisano 13 Kwiecień 2013 Napisano 13 Kwiecień 2013 Miasto to pewnie Alt-Schalkowitz Kr. Oppeln.
Pytanie
tyskacz
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.