Skocz do zawartości

Nel Tornado - do czego niedrogiego doczepić?

Królewna_jedyna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hejka - jestem zauroczona kopaniem w ziemi i ilość przeczytanego przeze mnie tekstu w tym temacie jest spora. Chcę mieć cewkę Nel Tornado, bo jest podobno super, tylko nie wiem do czego ją doczepić, by było lekko(jestem szczupłą Królewną ;) ), tanio(na wykrywacz mam około 1500 złotych + Nel) i z balansem gruntu w zestawie, by nie wzbudzała mi się bez powodu, by nie dostać szału :) Proszę o jakieś porady użytkowników tego forum.
Napisano
A nie lepiej kupić najpierw wykrywacz, a później zdecydować czy kupić cewkę, większość wykrywaczy ma leprze cewki niż NEL, a już na pewno równe jej.
Niektóre wykrywacze z cewką NEL dają gorsze wyniki niż ze standardową.
Skąd taki pomysł?
Napisano
Miałem tą cewkę w terce 50. Oczywiście jeśli chodzi o zasięg to była lepsza od standardowej, nie było żadnych problemów ze wzbudzaniem itd. Ogólnie była super (trochę gorzej z namierzaniem), ale wyważenie wykrywki pogorszyło się znacznie, co dawało się dość szybko odczuć. Z tego powodu raczej bym tej cewki nie polecił dla drobnej osoby, może zamiast Tornado wybierz mniejszą Hunter? Ewentualnie możnaby zastosować 'uprząż' niwelującą problem zwiększonej wagi.
Napisano

Jeżeli lekko szczupła nie oznacza rosyjskiej sztangistki
to ci ta cewka urwie łapę

a jeżeli już się uprzesz to kup cały zestaw ze sztycą

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie