Królewna_jedyna Napisano 1 Kwiecień 2013 Autor Napisano 1 Kwiecień 2013 Hejka - jestem zauroczona kopaniem w ziemi i ilość przeczytanego przeze mnie tekstu w tym temacie jest spora. Chcę mieć cewkę Nel Tornado, bo jest podobno super, tylko nie wiem do czego ją doczepić, by było lekko(jestem szczupłą Królewną ;) ), tanio(na wykrywacz mam około 1500 złotych + Nel) i z balansem gruntu w zestawie, by nie wzbudzała mi się bez powodu, by nie dostać szału :) Proszę o jakieś porady użytkowników tego forum.
jan-80 Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 Moze używana Cibola albo x-terra !? I zamiast Nel lepiej kupić Detch !Pozdrawiam
E TRAC Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 A nie lepiej kupić najpierw wykrywacz, a później zdecydować czy kupić cewkę, większość wykrywaczy ma leprze cewki niż NEL, a już na pewno równe jej.Niektóre wykrywacze z cewką NEL dają gorsze wyniki niż ze standardową.Skąd taki pomysł?
ginerus Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Była oferta X-705 za 1500 złotych trzeba było,i bez nela byś się okopała że byś miała dość ;]
seeker Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Miałem tą cewkę w terce 50. Oczywiście jeśli chodzi o zasięg to była lepsza od standardowej, nie było żadnych problemów ze wzbudzaniem itd. Ogólnie była super (trochę gorzej z namierzaniem), ale wyważenie wykrywki pogorszyło się znacznie, co dawało się dość szybko odczuć. Z tego powodu raczej bym tej cewki nie polecił dla drobnej osoby, może zamiast Tornado wybierz mniejszą Hunter? Ewentualnie możnaby zastosować 'uprząż' niwelującą problem zwiększonej wagi.
talgo Napisano 3 Kwiecień 2013 Napisano 3 Kwiecień 2013 Jeżeli lekko szczupła nie oznacza rosyjskiej sztangistkito ci ta cewka urwie łapę a jeżeli już się uprzesz to kup cały zestaw ze sztycą
alex_2013 Napisano 3 Kwiecień 2013 Napisano 3 Kwiecień 2013 a po co to wiadro z mopem, dla kogo?:):):)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.