elPadre Napisano 22 Marzec 2013 Autor Napisano 22 Marzec 2013 Witam ! Czy moze mi ktos powiedziec cos na temat tego obrazu? Wiem o nim tyle ze pochodzi z szabrów kupiony po wojnie od obwoznych handlarzy . Rama z drewna debowego , metalowe zdobienia wokol obrazu wymiary ok 1m na 70 cm
numi5 Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 Kula pod stopami Jezusa jest symbolem świata i oznacza Jego panowanie nad światem. Ze strony http://www.gdansk.franciszkanie.pl/klasztor/historia-klasztoru/kosciol-swietej-trojcy/ .
elPadre Napisano 22 Marzec 2013 Autor Napisano 22 Marzec 2013 Witam ! Czy moze mi ktos powiedziec cos na temat tego obrazu? Wiem o nim tyle ze pochodzi z szabrów kupiony po wojnie od obwoznych handlarzy . Rama z drewna debowego , metalowe zdobienia wokol obrazu wymiary ok 1m na 70 cm
numi5 Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 Wiele wskazuje na to, że to oleodruk z początku XX w, a więc nie przedstawia większej wartości, a przy tym nie reprezentuje szczególnie wysokiego poziomu artystycznego.Dla pewności zasięgnij porady w antykwariacie.
Pytanie
elPadre
Witam ! Czy moze mi ktos powiedziec cos na temat tego obrazu? Wiem o nim tyle ze pochodzi z szabrów kupiony po wojnie od obwoznych handlarzy . Rama z drewna debowego , metalowe zdobienia wokol obrazu wymiary ok 1m na 70 cm
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.