aklo Napisano 22 Marzec 2013 Autor Napisano 22 Marzec 2013 Witam,posiadam pieczęć.Wykonana jest chyba z brązu,wysokość ok.8-10 cm.Na pieczęci znajdują się litery EG,nad literami jest korona.Pieczęć jest w naszej rodzinie od wielu pokoleń.Byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informację o tej pieczęci.
Romek_66 Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 z inicjałami jakiegoś hrabi.jeśli w rodzinie od pokoleń to popytaj kobiet w rodzinie.z zasady one wiedzą wszystko.
aklo Napisano 22 Marzec 2013 Autor Napisano 22 Marzec 2013 Pytałam już wszystkich w rodzinie,którzy mogliby coś wiedzieć na temat pieczęci,ale nikt nie potrafił mi nic powiedzieć.
Rosforek Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 Pieczęć inicjałowa szlachcica - korona rangowa ma pięć pałek. Dlatego nie może być to hrabia (korona rangowa miałaby wtedy dziewięć pałek). Wygląda na przełom XVIII i XIX w. Jeżeli zawiodła pamięć, pozostaje szukanie w historii lokalnej szlachcica o inicjałach E.G. Warto poszukać.pozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 11:04 22-03-2013
aklo Napisano 22 Marzec 2013 Autor Napisano 22 Marzec 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedz.jestem bardzo wdzięczna.Po tak długim czasie poszukiwań,mogłam usłyszeć jakieś informacje o pieczęci.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.