cyngiel84 Napisano 21 Marzec 2013 Autor Napisano 21 Marzec 2013 Czy to Andres, jeśli nie to kto??Cyngiel84
cyngiel84 Napisano 21 Marzec 2013 Autor Napisano 21 Marzec 2013 Czy to Andres, jeśli nie to kto??Cyngiel84
Marcel M. Napisano 21 Marzec 2013 Napisano 21 Marzec 2013 Ja uważam , że nie . Może i troche podobny ale Anders był generałem a ten jest w mundurze w stopniu starszego sierżanta .
mietek Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 BaretkiNa samym dole, po lewej patrzac na ekran, jest pojedyncza baretka - to bedzie brytyjski War Medal 39-45Srodkowy rzad, od prawej, mamy brytyjski Defense Medal.Za nim, druga, jest ktoras z gwiazd, skoro ma Krzyz MC to bedzie Italy Star za Wlochy (tez brytyjskie).Potem sa dwie ktorych nie potrafie dopasowac, na jednej jest wpinka. Wpinka byla dla 8 Armii, ale nie wiem czy Polacy tez ja dostawali, no i wpinka pownna byc na Italy Star.Nie widze baretki za Afryke (Africa Star).Gorny rzad to odznaczenia Polskie, na ktorych sie nie znam.
Nadwojciech Napisano 21 Marzec 2013 Napisano 21 Marzec 2013 Z Andersem ma tylko tyle wspólnego że to żołnierz 2 Korpusu Polskiego.
mietek Napisano 21 Marzec 2013 Napisano 21 Marzec 2013 Mozna tylko dodac iz zdjecie jest powojenne - styl bluzy (przerobiona battledress, nie zas oficerska, noszona z krawatem), jest tez wsrod baretek odznaczenie za Monte Cassino (krzyz), czyli byl w 1944 we Wloszech. Daj zblizenie baretek.Sa gwiazdy, 8 armia.
Pytanie
cyngiel84
Czy to Andres, jeśli nie to kto??
Cyngiel84
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.