piorado Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 Witam, dostałem od znajomego komplet kół w rozmiarze 19 cali. Twierdzi, że koła pochodzą od nienieckiego motocykla, ale nie jestem przekonany. Czy jakiś znawca tematu, może określić od jakiego motocykla pochodzą te koła? Zaraz wrzuce pare zdjęć.
piorado Napisano 20 Marzec 2013 Autor Napisano 20 Marzec 2013 Dziękuję Wam koledzy za podpowiedzi. Więc zagadka rozwiązana.
SPPILOT Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Trochę poszperałem i faktycznie DKW SB jest bardzo prawdopodobne, ale jak pisze HD 1940 koła to dżungla i bardzo ciężko je zidentyfikować!Chyba ,że są jakieś oczywiste.Ale generalnie im mniejsza pojemność silnika tym cięższy temat.A wiedza w narodzie jest różna na allegroDuże koło Sokół 1000 lub 600małe koło Sokół 125
piorado Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 Witam, dostałem od znajomego komplet kół w rozmiarze 19 cali. Twierdzi, że koła pochodzą od nienieckiego motocykla, ale nie jestem przekonany. Czy jakiś znawca tematu, może określić od jakiego motocykla pochodzą te koła? Zaraz wrzuce pare zdjęć.
piorado Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 Na szprychach widnieje znaczek R" , natomiast rozmiar łożyska w szpulce koła to 6201. Szpulka mimo wielu lat , ładna zdrowa , zero rdzy. Czy ktoś może to zidentyfikowac ?
piorado Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 Drugie koło, rozmiar także 19 cali, opana 19x3 tak jak w poprzednim kole. Rozmiar łożyska w szpulce to 6202.
piorado Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 Na łebkach szprych widnieje znaczek W" wewnątrz jakby zembatki. Na środku piasty jest takamitka do smarowania. Może ktoś zetknął się z takim kołem ? Proszę o pomoc.
Dwadziesciajeden Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Pierwsze WFM ,drugie DKW chyba model SB350
SPPILOT Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Witam!Koło A" to mało niemieckie koło od motocykla WFM, WSK 125 (stawiam na WFM)Natomiast koło B" jest prawdopodobnie niemieckie stawiał bym na NSU ( ale to jest niepewne jak wiosna w Polsce)
Pytanie
piorado
Witam, dostałem od znajomego komplet kół w rozmiarze 19 cali. Twierdzi, że koła pochodzą od nienieckiego motocykla, ale nie jestem przekonany. Czy jakiś znawca tematu, może określić od jakiego motocykla pochodzą te koła? Zaraz wrzuce pare zdjęć.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.