woytas Napisano 12 Marzec 2013 Autor Share Napisano 12 Marzec 2013 Dotarłem do planów tymczasowych pochówków żołnierzy A.CZ w moim rejonie - mam skany odręcznych mapek. Na jakim szczeblu jednostek sporządzano takie rysunki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztal Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Od dywizji (włącznie) w dół oraz zależnie od potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Marzec 2013 Autor Share Napisano 14 Marzec 2013 Aleś mnie pocieszył...Myślałem że kompania ewentualnie batalion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztal Napisano 16 Marzec 2013 Share Napisano 16 Marzec 2013 Na szczeblu kompanii czy batalionu również, ale rzadziej. Najczęściej jednak na szczeblu pułku - szczególnie w piechocie. Jednak jeżeli jakieś jednostki posiadały pewien stopień samodzielności (np. Batalion Obsługi Lotnictwa, Brygada Piechoty Zmotoryzowanej) to również sporządzały takie mapki. Również w razie potrzeb, czyli dajmy na to oficer sztabowy jakiegoś korpusu albo armii pagib", to zdarzało się, że i dla niego taką mapkę rysowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.