wzllubin Napisano 10 Marzec 2013 Autor Napisano 10 Marzec 2013 Czy mógł by ktoś podać jakieś informacje na temat bitwy pod Ścinawa koło Lubina?
wm Napisano 10 Marzec 2013 Napisano 10 Marzec 2013 Chodzi o tą bitwę z wojny 30-letniej?O bitwie tej powstała nawet ksiażka. Została napisana w języku Goethego więc trzeba znać co nieco niemiecki lub zlecić komus tłumaczenie. Nawet gdzieś ją mam.A tak na przyszłośc to prosiłbym o bardziej konkretne zadawanie pytań. Czyli lepsze doprecyzowanie o jaką bitwę z którego roku bo czasem trudno jest wywnioskować o co chodzi.W 1945 roku co nieco się działo i także były bitwy.
wzllubin Napisano 11 Marzec 2013 Autor Napisano 11 Marzec 2013 mogl.bys podac jakies informacje gdzie stacjonowaly wojska
wm Napisano 11 Marzec 2013 Napisano 11 Marzec 2013 Pytam sie o szczegóły gdyż pod Ścinawą było kilka potyczek w dawnych czasach. Będę musiał odszukać tą książkę. Bo w sumie nie pamiętam co tam napisano, gdyż od kilku lat nie wracałem do tego tematu.
wzllubin Napisano 11 Marzec 2013 Autor Napisano 11 Marzec 2013 Aha ja myślałem ze byla tylko jedna a mgol bys powiedziec w którym kierunku szukać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.