Skocz do zawartości

kwartnik

lz29937

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

doszedłem do tego że to kwartnik śląski ale czy na pewno? wie ktoś może ile to jest warte lub gdzie można to wycenić.

Napisano
Moneta jest ciekawa i była by w przyzwoitym stanie gdyby nie wyszczerbiony krążek. Jej wartość na pewno przez to spadła i myślę ,że zawrotnej kwoty za nią nie weźmiesz. Najlepiej sprawdzisz wartość wystawiając ją na allegro od 1 zł. Możesz też wysłać fotki do wcn-u i poprosić o wycenę.( przy okazji upewnisz się czy to na pewno kwartnik fürstenberski)
Napisano
Bolko II Świdnicki ( ?)
Jak możesz podaj wagę.
Co do ceny - na moje oko 400 - 600 zł ale wiadomo różnie to bywa.
Szukaj takiej tylko z połową orła w tarczy herbowej :)
Napisano
niestety nie dysponuje taką dokładną wagą. z czego wynika taka rozbieżność w wycenie? moneta w podanym linku osiągnęła cenę ponad 2 tys a tu tylko 400-600 to wina stanu w jakim ona się znajduje? a cóż to za okaz z połową orła?
Napisano
Moneta z WCN'u jest w lepszym stanie. Ponadto
z tego co obserwuję, ceny w domach aukcyjnych są zazwyczaj o te 20 - 30 % większe aniżeli uzyskane na np. allezło. Z czego to wynika ? hmm To tak jak byś miał ochotę napić się RedBulla. W sklepie zapłacisz za niego 5 zł a w knajpie z 15 zł, chociaż dostaniesz dokładnie to samo. Ponadto w aukcji stacjonarnej łatwo dać się wciągnąć w wir walki, gdy bezpośrednio widzisz osobę walczącą o tę samą monetkę. Warto też pamiętać że od uzyskanych cen należy odliczyć prowizję domu aukcyjnego.
Co do monetki z połową orła piastowskiego - Siemowit , często moneta mylona z Bolkiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie