Skocz do zawartości

Osłona na cewkę do Alpha 2000?

katana2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hej.
Jako że używki kanarka 250 kształtują się w granicach prawie 700 zł, a dochodzi do tego jeszcze zakup osłony na cewkę, a Delty 4000 używek nie widuję, to jestem prawie zdecydowany na nową Alphę 2000 (bo używki nie są w atrakcyjnej cenie, lub nie ma ich wcale).

I teraz zasadnicze pytanie: Czy w Alphie tak jak w kanarkach cewka jest oblana słabej jakości żywicą która ma tendencje do odpryskiwania? Zatem czy do Alphy 2000 zakup osłony na cewkę jest KONIECZNY?
Napisano
Witaj.Miałem Ace 250 i Deltę 4000.Teknetics w odróżnieniu od Garretta,którego to cewka faktycznie jest bardzo podatna na porysowanie i takie tam..ma cewkę z innego materiału ,który nie wymaga osłony bo się po prostu nie porysuje---no chyba że gwoździem.Cewka delty w miejscu łączenia ma wokół wręgę w której zbiera się piach.To chyba jedyny mały problemik.
Mam chyba zdjęcie tej cewki z bliska i zaraz spróbuję dodać.
Napisano

To nie moje zdjęcie.No i to jest właściwie osłona ale materiał jest taki sam.Może przesadziłem z tą ''niezniszczalnością'' jednak jest zdecydowanie trudniejsza do porysowania-zdecydowanie.Pozdrawiam.

Napisano
Mimo wszystko proponował bym naklejenie czarnej naklejki (można kupić różne formaty) Najpierw trzeba jednak oczyścić i odtłuścić powierzchnię np spirytusem.Później pomoże żyletka.W razie odsprzedaży w przyszłości sam fakt,że dbasz o swój wykrywacz ułatwi ci zbycie go w dobrej cenie.
Dobrze też jest okleić wyświetlacz folią taką jak nakleja się na telefonach.Ja dodatkowo owijam izolacją stelaż na tzw ''sprężynkę''. Można też pobawić się materiałem krawieckim i rzepami. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie