Skocz do zawartości

Dlaczego Deus XP ??

popek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
co do awari,to jak do tej pory,jeszcze nie czytałem o awari deusa a t2,już kilka razy.słuchawek firmowych do deusa,nie kupowałem,bo w panelu jest gniazdo słuchawkowe i przy noszeniu panela na ręku lub smyczy,to słuchawki są prawie jak bezprzewodowe.kupiłem kiedyś słuchawki z regulacją głośności,na przewodzie i teraz skracając przewód,dostosowałem je do deusa.jednak na codzień,chodzę bez słuchawek[używam słuchawek,tylko przy silnym wietrze lub głośnym otoczeniu].co do słuchawek bezprzewodowych,innych niż fabryczne xp,myślę że dobry elektronik potrafi je dostroić do częstotliwości transmisji deusa.
Napisano
mhymmmm chyba zostanę przy deusie a jak sprawdza się w zaśmieconym terenie?? i jeśli można wiedzieć na jakich ustawieniach śmigasz?
Napisano
deusa mam od poczatku maja,więc za wiele nie mogę powiedzieć.jedno co już sprawdziłem,to bardzo stabilne wskazania na koks a dzisiaj,deus zrobił mi niespodziankę-zasygnalizował 5groszy z 1923r,leżace razem z koksem.co do ustawień,to oprócz zmiany z 3 tonów,na 4,nic nie kombinuję.przeważnie chodzę na fabrycznych programach i program 2,jak do tej pory,najbardziej mi odpowiada.
Napisano
Dzięki panie kolego za info teraz parę dni do namysłu i chyba zamówię sprzęcik jak by co to będę pisać. Dziękować:):):):)
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam ;) testowałem deusa z kolegą porównywaliśmy go z garrettem at pro deus na ustawieniach 2-gm a garrett ustawiony na coins pro dyskryminacja od 30 osiągi jednego i drugiego bez różnicy monetka 1 dolar srebrny 30 cm deus i garrett widział ledwo ledwo oczywiście monetka była zakopana w ziemi obydwa wykrywacze dawały delikatne sygnały dźwiękowe a na wyświetlaczu 0 reakcji tak jak na jednym tak i na drugim sprzęcie jeśli można wiedzieć to na jakich ustawieniach śmigacie? bo nie wiem co i jak z tym deusem czy jest wszystko ok czy coś robię nie tak??
Napisano
Dax, a czego oczekiwałbyś po Deusie... że zidentyfikuje tę monetę z półmetrowej głębokości? No wybacz, fizyki" raczej nie przeskoczysz. Tak mały przedmiot jak moneta ma raczej niewielkie szanse na wyindukowanie mierzalnego prądu wirowego z dużej odległości i to jeszcze w ośrodku takim jak grunt. Na mitologii i ajeryzacji" interfejsu użytkownika producenci sprzętu budują swoje kapitały, cały czas produkując coś co wykorzystuje pomysły sprzed ponad dwudziestu lat.

Pozdroofki

IdeL
Napisano
Jeszcze nie jeden z was sie zdziwi na przykład 1 grosz współczesny nie jest identyfikowany na wyświetlaczu po wyżej 17 cm w gruncie i daje na wyświetlaczu poprzeczne krechy - -
Napisano
nie oczekuje od deusa że będzie demonem głębokości ani że pokaże monetki z 50 cm chodzi mi o to ze mam go 2 dni i po prostu nie wiedziałem czy to wina złych ustawień czy sprzętu dlatego pytam was tych którzy już są obyci z deusem a jeśli chodzi o modyfikowanie ustawień to jestem zielony wiec był bym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki:):)
Napisano
Programy fabryczne są słabe , kluczem do zwiększenia głębokości są ustawienia : dostrojenie do gruntu , czułość , reaktywność i dyskryminacja. Pozostań przy tym drugim programie ( jeśli dobrze pamiętam to GM power ) zwiększ czułość do 95 ( lub więcej jeśli się do i wykrywacz jest stabilny ), sprawdź jaki jest średni grunt na tym terenie , po prostu przejdź wykrywaczem kawałek i obserwuj wyświetlacz jaki grunt wskazuje powiedzmy będzie to średnio 85-86 więc ustaw grunt manualnie na 86, już wtedy wykrywacz będzie znacznie głębszy niż w programach fabrycznych , jeśli teren nie jest zaśmiecony żelazem zmniejsz reaktywność z 2 do 1 , 18khz nie jest najlepszą do testowania tak dużej srebrnej monety , użyj 12khz lub nawet 8khz - będzie głębiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie