rufa Napisano 25 Maj 2013 Napisano 25 Maj 2013 co do awari,to jak do tej pory,jeszcze nie czytałem o awari deusa a t2,już kilka razy.słuchawek firmowych do deusa,nie kupowałem,bo w panelu jest gniazdo słuchawkowe i przy noszeniu panela na ręku lub smyczy,to słuchawki są prawie jak bezprzewodowe.kupiłem kiedyś słuchawki z regulacją głośności,na przewodzie i teraz skracając przewód,dostosowałem je do deusa.jednak na codzień,chodzę bez słuchawek[używam słuchawek,tylko przy silnym wietrze lub głośnym otoczeniu].co do słuchawek bezprzewodowych,innych niż fabryczne xp,myślę że dobry elektronik potrafi je dostroić do częstotliwości transmisji deusa.
Dax Napisano 25 Maj 2013 Napisano 25 Maj 2013 mhymmmm chyba zostanę przy deusie a jak sprawdza się w zaśmieconym terenie?? i jeśli można wiedzieć na jakich ustawieniach śmigasz?
rufa Napisano 25 Maj 2013 Napisano 25 Maj 2013 deusa mam od poczatku maja,więc za wiele nie mogę powiedzieć.jedno co już sprawdziłem,to bardzo stabilne wskazania na koks a dzisiaj,deus zrobił mi niespodziankę-zasygnalizował 5groszy z 1923r,leżace razem z koksem.co do ustawień,to oprócz zmiany z 3 tonów,na 4,nic nie kombinuję.przeważnie chodzę na fabrycznych programach i program 2,jak do tej pory,najbardziej mi odpowiada.
Dax Napisano 25 Maj 2013 Napisano 25 Maj 2013 Dzięki panie kolego za info teraz parę dni do namysłu i chyba zamówię sprzęcik jak by co to będę pisać. Dziękować:):):):)
Dax Napisano 12 Czerwiec 2013 Napisano 12 Czerwiec 2013 Witam ;) testowałem deusa z kolegą porównywaliśmy go z garrettem at pro deus na ustawieniach 2-gm a garrett ustawiony na coins pro dyskryminacja od 30 osiągi jednego i drugiego bez różnicy monetka 1 dolar srebrny 30 cm deus i garrett widział ledwo ledwo oczywiście monetka była zakopana w ziemi obydwa wykrywacze dawały delikatne sygnały dźwiękowe a na wyświetlaczu 0 reakcji tak jak na jednym tak i na drugim sprzęcie jeśli można wiedzieć to na jakich ustawieniach śmigacie? bo nie wiem co i jak z tym deusem czy jest wszystko ok czy coś robię nie tak??
IdeL Napisano 12 Czerwiec 2013 Napisano 12 Czerwiec 2013 Dax, a czego oczekiwałbyś po Deusie... że zidentyfikuje tę monetę z półmetrowej głębokości? No wybacz, fizyki" raczej nie przeskoczysz. Tak mały przedmiot jak moneta ma raczej niewielkie szanse na wyindukowanie mierzalnego prądu wirowego z dużej odległości i to jeszcze w ośrodku takim jak grunt. Na mitologii i ajeryzacji" interfejsu użytkownika producenci sprzętu budują swoje kapitały, cały czas produkując coś co wykorzystuje pomysły sprzed ponad dwudziestu lat.PozdroofkiIdeL
emisoo Napisano 12 Czerwiec 2013 Napisano 12 Czerwiec 2013 Jeszcze nie jeden z was sie zdziwi na przykład 1 grosz współczesny nie jest identyfikowany na wyświetlaczu po wyżej 17 cm w gruncie i daje na wyświetlaczu poprzeczne krechy - -
Dax Napisano 12 Czerwiec 2013 Napisano 12 Czerwiec 2013 nie oczekuje od deusa że będzie demonem głębokości ani że pokaże monetki z 50 cm chodzi mi o to ze mam go 2 dni i po prostu nie wiedziałem czy to wina złych ustawień czy sprzętu dlatego pytam was tych którzy już są obyci z deusem a jeśli chodzi o modyfikowanie ustawień to jestem zielony wiec był bym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki:):)
prymek7 Napisano 13 Czerwiec 2013 Napisano 13 Czerwiec 2013 Programy fabryczne są słabe , kluczem do zwiększenia głębokości są ustawienia : dostrojenie do gruntu , czułość , reaktywność i dyskryminacja. Pozostań przy tym drugim programie ( jeśli dobrze pamiętam to GM power ) zwiększ czułość do 95 ( lub więcej jeśli się do i wykrywacz jest stabilny ), sprawdź jaki jest średni grunt na tym terenie , po prostu przejdź wykrywaczem kawałek i obserwuj wyświetlacz jaki grunt wskazuje powiedzmy będzie to średnio 85-86 więc ustaw grunt manualnie na 86, już wtedy wykrywacz będzie znacznie głębszy niż w programach fabrycznych , jeśli teren nie jest zaśmiecony żelazem zmniejsz reaktywność z 2 do 1 , 18khz nie jest najlepszą do testowania tak dużej srebrnej monety , użyj 12khz lub nawet 8khz - będzie głębiej.
Dax Napisano 13 Czerwiec 2013 Napisano 13 Czerwiec 2013 OO! Wielkie dzięki na pewno spróbuje pokombinować z ustawieniami dzięki wielkie!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.