Skocz do zawartości

Sygantury, bicia, producenci

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, chciałbym zapoczątkować wątek w którym można by było zebrać do kupy nasza wiedzę o sygnaturach, biciach, odbiorach i producentach Polskiego wyposażenia. Gdy sam zaczynałem zbierać WP kompletnie nie miałem pojęcia, szukałem i pytałem po wielu wątkach. Może tan był by pomocny dla nowych jak i dla nas :]
Więc proszę was o pomoc w uzupełnianiu.
Pozdrawiam
Pader
Napisano

ten sam na menażce wz.23/31 oraz znak Intendentury Wojskowej tutaj 45, znane mi są jeszcze 43,44,45,46

Napisano

Huta Silesia z 1928 roku oraz poniżej sygnowanie Korpusem okręgu ,,V.K.O.1 czyli Krakowska, możliwe że był to ,,IV" czyli Łódź

Napisano

Produkcji Warszawskiej wytwórni M. Kejlin i J.Rajchenbaum, mieszczącej się na ul. Marszałkowskiej 116 (obecnie domy towarowe centrum)na tornistrze wz.33

Napisano

Towarzystwo Fabryki Motorów ,,PerkunS.A. Warszawa, na bagnecie wz.24 oraz odbiór wojskowy ,,S" w kwadracie.

Napisano

,,PIASTOW” Zakłady Kauczukowe S.A.Warszawa ul. Złota 35 - Fabryka Masek i Sprzętu Przeciwgazowego w Piastowie koło Warszawy na masce wz.32

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie