gintero Napisano 20 Luty 2013 Autor Napisano 20 Luty 2013 WitamMam pytanie. Jakigo pochodzenia jest batlledres z powyższymi pieczątkami. HV.8562 N48 Na wewnętrznej kieszeni ma jeszcze pieczątka coś w rodzaju O.K. Klamra jest na hak. Za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
gintero Napisano 21 Luty 2013 Autor Napisano 21 Luty 2013 ZD5 Kilka elementów nie pasuje mi do standardowego battledresu. 1. Długość pagonów2. Zamiast typowej klamerki jest hak3. Nietypowe pieczątki4. Kolor podszewki i bluzy bardziej wpadająca w zieleńNie wiem na ile w tym prawdy, ale spodnie (które zostały zniszczone) miały mieć mosiężny guzik z napisem Wilmot – Breeden ltd B’ham
kopijnik2 Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 http://www.ebay.co.uk/itm/NORWAY-NORWEGIAN-ARMY-FIELD-CAP-BADGE-/120929237947?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&var&hash=item1c27f1bbbb&_uhb=1
gintero Napisano 23 Luty 2013 Autor Napisano 23 Luty 2013 Dzięki kolegom za informację. Znalazłem w Internecie naszywkę Norweskiej Gwardi Narodowej (dokładniej chyba Obrony Kraju) tzw Heimevernet. Ale nigdzie nie mogę znaleźć chociaż jednego zdjęcia ich powojennego munduru.
gintero Napisano 20 Luty 2013 Autor Napisano 20 Luty 2013 WitamMam pytanie. Jakigo pochodzenia jest batlledres z powyższymi pieczątkami. HV.8562 N48 Na wewnętrznej kieszeni ma jeszcze pieczątka coś w rodzaju O.K. Klamra jest na hak. Za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
Pytanie
gintero
Witam
Mam pytanie. Jakigo pochodzenia jest batlledres z powyższymi pieczątkami. HV.8562 N48 Na wewnętrznej kieszeni ma jeszcze pieczątka coś w rodzaju O.K. Klamra jest na hak. Za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.