Skocz do zawartości
  • 0

czy to elementy uprzęży spadochronowej metal+ skora

Brylu

Pytanie

Napisano

Witam może ktoś mi pomoże w identyfikacji tych oto elementów najprawdopodobniej z uprzęży spadochronowej ale mogę sie mylić owe kawąłki dostalem z 10 lat temu od chłopa z okolic zamku Czocha jeśli ktoś może pomóc wielkie dzięki

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wg. mnie są trochę za delikatne jak na części uprzęży poza tym na tak ważnych elementach aluminiowych powinny być bicia odbioru. Haki są za ostro zakończone i nie posiadają żadnego zabezpieczenia przed wypięciem. Natomiast grube haki wyglądaja ja haki przy spadochronie niemieckim RZ16
Napisano
A nie będzie to taki osprzęt dla myśliwego ( nie pamiętam jak się to nazywa ) do zaczepiania upolowanych np. bażantów ? Tak coś mi sie wydaje...
Pozdro.
Napisano
FoKa te metalowe ostre haki to tak mi sie właśnie z mięsem kojarzyły :) i jeszcze na nich prosty element osdobny
Napisano
Pisząc o hakach bez zabezpieczenia miałem na mysli te ostro zakończone, a te karabińczyki jeżeli są ze stali to raczej nie pochodzą od spadochronu, a dokładniej to są podobne do karabińczyków liny wyciągającej jednak nie mają z tyłu dzwigni do ich otwierania jak miało to miejsce w niemieckich konstrukcjach. http://www.fjr2.be/Pagina%20E-26-%20German%20parachutes.htm
Napisano

Tak jak wcześniej przypuszczałem karabińczyki pochodzą od spadochronu transportowego tj. do zrzutów zaopatrzenia, ale ostre haki to coś czego nie znam

Napisano
Wielkie dzieki ARQ za pomoc hmm tylko co to może być te Haki ze skórzanymi paskami ... wszystko pochodzi z jednego miejsca hmm niewiadoma

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie