Skocz do zawartości
  • 0

Klamka chyba okienna

mmarcinkowski

Pytanie

Napisano

Witam

Odkopałem taką oto klamkę. Kojarzy mi się z oknem i raczej dawnymi czasami. Klamka znajdowała się na obszarze pola w którym znacznie słabiej rośnie trawa łąkowa. Widać dokładnie granice gdzie obszar wątłej trawy w liniach prostych i pod kątem prostym przechodzi w typową trawę łąkową,gęstą i bujną (nie teraz bo jest zima ale wiosną pewnie będzie bujna). Jestem ciekawy w jakich latach używano tego typu klamek. Może da się określić rodzaj budynku w którym była ta klamka, może jest na tyle charakterystyczna, że wiadomo, że była np w budynku gospodarczym albo dworku? Wymiary są podane na zdjęciu. Inne przedmioty jakie znalazłem na tym terenie to gwoździe, ogniwa łańcuchów, łańcuch ze szpicem do ziemi taki jak do przywiązywania zwierzęcia na polu, 1 pfenning z 1913r. ale również moneta z 1821 i 1671r. Znalazłem temat o podobnym przedmiocie ale ma on już kilka lat i może ktoś coś więcej będzie wiedział: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=667104

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie