Skocz do zawartości

Minelab E trac ustawienia

wzllubin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
alex tu mozesz sobie zobaczyc jak nauczyc sie ustawiac dyskryminacje.Sam teraz na takiej chodze.

http://www.youtube.com/watch?v=BZRWtZY6_sQ&feature=related
  • 2 weeks later...
Napisano
Kolego, jakie inne ustawienia? Na co?
E-Trac nie jest aż taki trudny jakim go malują, tym bardziej, że E-Traci kupione w Polsce mają Polskie MENU.
Poczytaj instrukcje, a bez problemu ustawisz sprzęt pod siebie.
Napisano
Jeśli kolega chodzi faktycznie na tych ustawieniach a zwłaszcza na takim sygnale wiodącym to za Chiny ludowe nie uwierzę że ty kolego malutkie sreberka podnosisz chyba że leżą na wierzchu hi hi ;)
Napisano
kolego MEKO sygnał wiodący i ton sygnału wiodącego każdy ustawia sobie pod siebie jak komu się podoba osoby z dobrym słuchem ustawiają wyższy ton a ci ze słabszym słuchem wolą niższe tony a wzorzec pokazany przeze mnie na fotkach jak najbardziej jest dobry na cienkie sreberka i nie tylko także nie wiem kolego o co ci chodzi
Napisano
Nie chodzi mi o ton wyższy czy niższy to preferencje indywidualne tylko jak ty wysoko ustawiłeś sygnał wiodący fotka nr : 3 >> 43 !!!?? Gdzie w E-tracu i nie tylko sygnał powinien być ustawiony na progu słyszalności tak aby nie przeszkadzał a był delikatnie słyszalny w tle .Ja osobiście ustawiam między 14 -16 wszystko zależy od dostrojenia się do gruntu i warunków :)
Napisano
A co jedno ma do drugiego?sygnal wiodący kest slyszany gdy nie ma pod cewka metalu. Każdy metal zarówno dyskryminowany jak i szukany powoduje wyłączenie tegoz sygnalu
Napisano
A na takich ustawieniach chodzę

SENSITIVE - 26 - do maxa
RESPONSE - NORMAL
THRESHOLD - JAK NAJNIŻSZE LEDWIE SŁYSZALNE BEZ SŁUCHAWEK JAK I W SLUCHAWKACH ! Pomaga słyszeć bardzo niewielkie i głęboko położone obiekty !!!!
VOLUME LIMIT- 25
VOLUME GAIN - 17
SOUNDS - CONDUCT plarza, Ferrous pola !!
VARIABILITY - 25-30 > To zmienność dzwięku ta funkcja ustawiona wysoko pomaga przy identyfikacji obiektów znajdujących sie blisko siebie !!
LIMITS - 30 . Granica wysokości umożliwia wykrywaczowi generować sygnal o bardzo wysokim tonie jak i o bardzo niskim co ułatwia identyfikację przedmiotu pod cewka !!!
NOISE - OD 1 DO 4 są wedle mnie najlepsze :)
RECOVERY . DEEP - ON
FAST - OFF
TRASH DENSITY - HIGH
GROUND - DIFFICULT
Napisano
Bzdura przeczytaj instrukcje ze zrozumieniem !!! Zanika w momencie znalezienia się obiektu o dużej przewodności FE a przy niskim sygnale lepiej są wychwytywane cieniutkie i małe sreberka które nie mogą się przebić przy wysokim sygnale wiodącym to wszystko jest w instrukcji :)
Napisano
Wszystko kolego zależy od ustawień i broń boże co się zdarza często przesterowania wykrywaczy i dlatego nieraz zachowują się niestabilnie lub im od....la :) !!
Napisano
a która zmienna regulujecie czułosc na wieksze zelazo i jak ustawiacie maksymalizacje głebokosci na wieksze zelazne cele typu militarka? Na relikcie, all metal? jak szukacie
Napisano
Tak zgadza się znajdziesz ale stosunkowo płytko lub prawie na wierzchu i dlatego ta różnica i moja uwaga !! Sprawdzona nie raz !! Co do spraw militarnych brak jakiś doświadczeń i praktyki więc nie pomogę.
Napisano
Róbcie jak uważacie chciałem się podzielić uwagami jak dla mnie możecie sygnał wiodący ustawić na maxsa !! Ja osobiście uważam że jest różnica i to kolosalna łącznie z zasięgiem na małe sreberka ale wola jest wasza co zrobicie i jak będziecie szukać AMEN.
Napisano
Grunt to przeczytać instrukcję obsługi, i mieć choć trochę rozumu.
Ustawienia w E-Tracu nie są take trudne jeśli wie się gdzie chce się chodzić.
Zresztą jak idziemy na monety to Ja ustawiam:
- tryb monety
- dyskryminacja - QUICK MASK - FE 05, CO 18 (później na pewno coś zmienię, żeby było precyzyjniej
- czułość automatyczna, dla mnie to coś wspaniałego, można po tym stwierdzić jaki jest grunt ( trudny czy normalny )
- sygnał wiodący 16, to już kwestia jak kto woli, ja wolę delikatnie, ledwo słyszalny
- Reakcja - GŁĘBOKO, choć rzadko, w zależności od gruntu, ale po tej opcji są wyłączone niektóre filtry i identyfikacja znaleziska jest gorsza
- reakcja szybko NIE, ta opcja jest na mocno zaśmiecony teren, gdzie dwa przedmioty leżą blisko siebie
- zaśmiecenie - NISKIE, akurat ja chodzę w takim terenie
- grunt TRUDNY lub Łatwy, w zależności gdzie jestem, tu akurat przychodzi z pomocą AUTOMATYCZNE ustawienie czułości, jak jest niskie to znaczy, że grunt jest TRUDNY, a jak Wysokie tu np. 27 oznacza, że grunt jest łatwy
- eliminacja zakłóceń, obecnie na 2, ale ta funkcja na polu jest mało przydatna, nie mylić jej z dostrajaniem do gruntu, bo to coś innego

Ja chodzę na takich ustawieniach, jeśli są złe, proszę o rady, z chęcią czegoś nowego się nauczę :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie