wzllubin Napisano 15 Luty 2013 Autor Share Napisano 15 Luty 2013 papudurak22 masz gg? bo poszukuje posiadacza e traca zeby jakis kontakt miec albo ktos inny z e traciem ma gg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papudrak22 Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Nie uzywam gg. Pisz na maila. Pomogę w miare mozliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris303 Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 alex tu mozesz sobie zobaczyc jak nauczyc sie ustawiac dyskryminacje.Sam teraz na takiej chodze. http://www.youtube.com/watch?v=BZRWtZY6_sQ&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzllubin Napisano 16 Luty 2013 Autor Share Napisano 16 Luty 2013 Czy wie ktos co może być przyczyna fałszywych sygnalow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzllubin Napisano 17 Luty 2013 Autor Share Napisano 17 Luty 2013 Czy posiada ktos jeszcze jakies inne ustawienia do traca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 1 Marzec 2013 Share Napisano 1 Marzec 2013 Kolego, jakie inne ustawienia? Na co?E-Trac nie jest aż taki trudny jakim go malują, tym bardziej, że E-Traci kupione w Polsce mają Polskie MENU.Poczytaj instrukcje, a bez problemu ustawisz sprzęt pod siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 7 Marzec 2013 Share Napisano 7 Marzec 2013 Jeśli kolega chodzi faktycznie na tych ustawieniach a zwłaszcza na takim sygnale wiodącym to za Chiny ludowe nie uwierzę że ty kolego malutkie sreberka podnosisz chyba że leżą na wierzchu hi hi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 7 Marzec 2013 Share Napisano 7 Marzec 2013 Chodzi mi o kolegę Plaster180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzllubin Napisano 7 Marzec 2013 Autor Share Napisano 7 Marzec 2013 Meko a mógł byś ty zaproponować swoje ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 7 Marzec 2013 Share Napisano 7 Marzec 2013 Niech się wypowie najpierw kolega na moje pytanko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 7 Marzec 2013 Share Napisano 7 Marzec 2013 MEKO co masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plaster180 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 kolego MEKO sygnał wiodący i ton sygnału wiodącego każdy ustawia sobie pod siebie jak komu się podoba osoby z dobrym słuchem ustawiają wyższy ton a ci ze słabszym słuchem wolą niższe tony a wzorzec pokazany przeze mnie na fotkach jak najbardziej jest dobry na cienkie sreberka i nie tylko także nie wiem kolego o co ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Nie chodzi mi o ton wyższy czy niższy to preferencje indywidualne tylko jak ty wysoko ustawiłeś sygnał wiodący fotka nr : 3 >> 43 !!!?? Gdzie w E-tracu i nie tylko sygnał powinien być ustawiony na progu słyszalności tak aby nie przeszkadzał a był delikatnie słyszalny w tle .Ja osobiście ustawiam między 14 -16 wszystko zależy od dostrojenia się do gruntu i warunków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papudrak22 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 A co jedno ma do drugiego?sygnal wiodący kest slyszany gdy nie ma pod cewka metalu. Każdy metal zarówno dyskryminowany jak i szukany powoduje wyłączenie tegoz sygnalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 A na takich ustawieniach chodzę SENSITIVE - 26 - do maxaRESPONSE - NORMALTHRESHOLD - JAK NAJNIŻSZE LEDWIE SŁYSZALNE BEZ SŁUCHAWEK JAK I W SLUCHAWKACH ! Pomaga słyszeć bardzo niewielkie i głęboko położone obiekty !!!!VOLUME LIMIT- 25VOLUME GAIN - 17SOUNDS - CONDUCT plarza, Ferrous pola !!VARIABILITY - 25-30 > To zmienność dzwięku ta funkcja ustawiona wysoko pomaga przy identyfikacji obiektów znajdujących sie blisko siebie !!LIMITS - 30 . Granica wysokości umożliwia wykrywaczowi generować sygnal o bardzo wysokim tonie jak i o bardzo niskim co ułatwia identyfikację przedmiotu pod cewka !!!NOISE - OD 1 DO 4 są wedle mnie najlepsze :)RECOVERY . DEEP - ONFAST - OFFTRASH DENSITY - HIGHGROUND - DIFFICULT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Bzdura przeczytaj instrukcje ze zrozumieniem !!! Zanika w momencie znalezienia się obiektu o dużej przewodności FE a przy niskim sygnale lepiej są wychwytywane cieniutkie i małe sreberka które nie mogą się przebić przy wysokim sygnale wiodącym to wszystko jest w instrukcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papudrak22 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 To w rzeczywistości jest inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Wszystko kolego zależy od ustawień i broń boże co się zdarza często przesterowania wykrywaczy i dlatego nieraz zachowują się niestabilnie lub im od....la :) !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papudrak22 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Zgadza sie ale twierdzenie ze z tak wysoko ustawionym sygnałem nie znajdziesz cienkiego sreberka jest wprowadzaniem w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 a która zmienna regulujecie czułosc na wieksze zelazo i jak ustawiacie maksymalizacje głebokosci na wieksze zelazne cele typu militarka? Na relikcie, all metal? jak szukacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Tak zgadza się znajdziesz ale stosunkowo płytko lub prawie na wierzchu i dlatego ta różnica i moja uwaga !! Sprawdzona nie raz !! Co do spraw militarnych brak jakiś doświadczeń i praktyki więc nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papudrak22 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Ustawienie tego dzwieku nie ma zadnego wplywu na głębokość wykrywania. Rowniez nie kopie militarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Róbcie jak uważacie chciałem się podzielić uwagami jak dla mnie możecie sygnał wiodący ustawić na maxsa !! Ja osobiście uważam że jest różnica i to kolosalna łącznie z zasięgiem na małe sreberka ale wola jest wasza co zrobicie i jak będziecie szukać AMEN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 ....a juz mialem nadzieje, ze tak sie rwiecie z odpowiedzią na moje skromne pytanie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Grunt to przeczytać instrukcję obsługi, i mieć choć trochę rozumu. Ustawienia w E-Tracu nie są take trudne jeśli wie się gdzie chce się chodzić. Zresztą jak idziemy na monety to Ja ustawiam: - tryb monety - dyskryminacja - QUICK MASK - FE 05, CO 18 (później na pewno coś zmienię, żeby było precyzyjniej - czułość automatyczna, dla mnie to coś wspaniałego, można po tym stwierdzić jaki jest grunt ( trudny czy normalny ) - sygnał wiodący 16, to już kwestia jak kto woli, ja wolę delikatnie, ledwo słyszalny - Reakcja - GŁĘBOKO, choć rzadko, w zależności od gruntu, ale po tej opcji są wyłączone niektóre filtry i identyfikacja znaleziska jest gorsza - reakcja szybko NIE, ta opcja jest na mocno zaśmiecony teren, gdzie dwa przedmioty leżą blisko siebie - zaśmiecenie - NISKIE, akurat ja chodzę w takim terenie - grunt TRUDNY lub Łatwy, w zależności gdzie jestem, tu akurat przychodzi z pomocą AUTOMATYCZNE ustawienie czułości, jak jest niskie to znaczy, że grunt jest TRUDNY, a jak Wysokie tu np. 27 oznacza, że grunt jest łatwy - eliminacja zakłóceń, obecnie na 2, ale ta funkcja na polu jest mało przydatna, nie mylić jej z dostrajaniem do gruntu, bo to coś innego Ja chodzę na takich ustawieniach, jeśli są złe, proszę o rady, z chęcią czegoś nowego się nauczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.