matt15 Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Witam!Otóż chciałem wymienić baterie wykrywaczu,zazwyczaj korzystałem z Duracell,ale tym razem kupiłem Energizer.Problem polega na tym,że wkładam baterie,włączam wykrywacz,a on pokazuje 0% i zaczyna świrować.Nie rozumiem tego,gdyż powinien on pracować a wszystkich bateriach,dodam że jak sprawdzałem Duracell to działał normalnie.Dokładna nazwa Energizerów to Energizer Ultra +,Extra Energy.Bardzo proszę o pomoc.
a.m.m.s Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 Może podegnij blaszki jak baterie będą luźne to będzie tak wskazywał, może też któraś z baterii ma krótki" plus lub słabo wystający minus i blaszka nie łapie a styka się jedynie z obudową baterii. Sprawdź czy którąś włożyłeś przez przypadek odwrotnie. To tyle co przychodzi mi do głowy.
fuks_ag Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Włóż inne baterie , być może jedna z nich ma feler i albo zamieniłeś biegunowość u jednej(wsadziłeś odwrotnie) i efekt taki sam, zbyt niskie napię ie skoro cokolwiek stękaAlbo baterie które kupiłeś były źle przechowywane i kicha ( kolega Xen doświadczył tego na alkaicznej baterii 9v GP, zamontował Panasonica z którym już ch iał się rozstać i pośmigał cały wypad).Połóż je w ciepłym miejscu może coś jeszcze z nich będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.