Faber94 Napisano 12 Luty 2013 Autor Napisano 12 Luty 2013 Zastanawiam się nad kupnem nowego wykrywacza. Miałem ponad rok przerwy w poszukiwaniach ale wracam do pasji :) Poprzednio miałem kolejno: Ace 150, Ace 250 i Proximę. Wiem że było mnóstwo postów o wykrywkach które mnie interesują i owszem, czytałem ale zawsze zdania są podzielone, może chociaż się dowiem, którego z tych 3 nie brać. Jestem pewien że którego bym nie wziął będę bardzo zadowolony ale może jednak polecicie co lepiej :) czy to osiągami czy ceną. Jestem typowym drobnicowcem, militarka mnie nie interesuje a przynajmniej szukam jej az na ruski rok" :) Jeśli mieliście jakieś doświadczenia z powyższymi wykrywaczami podzielcie się ze mną waszą opinią. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
adamtyc Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 Witam, z tej 3 nie brałbym Omegi może jest lekka ,ładna i pewnie kupiłbyś jeszcze na gwarancji ,ale cena do możliwości jak dla mnie niska . Argo uniwersalny zasięg większy i super serwis ,cena adekwatna do możliwości no i raz do roku można szukać militarki . F70 nie miałem ,ale mam f75 a to podobne" wykrywacze ,droższy od Argo no i pewnie troszkę lepszy ,jeśli na wiosnę będzie duża cewka dd do argo to byłby wykrywacz godny polecenia w tym zestawieniu.
vvarg Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 Żeby nie być gołosłownym oto efekt współpracy z F70: https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/3_copy458.jpg
Faber94 Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 A myślałem że Omegę ktoś poleci bo kolega ma i jest zadowolony, na pewno będę brał pod uwagę Argo bo miałem proximę i ufam tej firmie a poza tym miałbym już niemal opanowane poszukiwania tym wykrywaczem. na f75 niestety mnie nie stać ale widziałem go w akcji i byłem pod wrażeniem skoro f70 jest niewiele gorszy od niego to też kusi :) Cierpliwy jestem więc f70 byłby na pewno trafnym wyborem. No jeszcze pomyślę :)
Faber94 Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 i od razu zapytam z jakimi cewkami (niekoniecznie firmowymi, bo coś słyszałem o tych Nel Tornado) te 3 wykrywacze najlepiej się sprawują
abbie Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 WitamMiałem Argo i F70Z tej dwójki zdecydowanie Argo... nie ma sensu przepłacać bo żadne argumenty za tym nie przemawiają no chyba tylko waga.Moim wyborem byłby zdecydowanie ArgoPozdrawiam
Faber94 Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Dzięki :) do wagi Rutusów się przyzwyczaiłem, więc chyba Argo to będzie najlepszy wybór :)
piowo2007 Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 Omega jest zabawkowa, hak tańsze Garrety i Fishery...Moim zdaniem nie jest przystosowana do polskich warunków...F70 to już konstrukcja przestarzała.Brałbym Argo na Twoim miejscu, tym bardziej, że jesteś osłuchany, a jak dojdzie duża cewka DD to będzie pełny wypas.
sla1971 Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 To twoim zdaniem konstrukcja F70 jest przestarzala wzgledem ARGO?
NAWIGATOR555 Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 Witam! Ja nie mogę złego słowa powiedzieć o omedze! latam juz 2 rok i uwierz mi że to bardzo dobry sprzęt na militarkę czasami trafia sie jakaś moneta, ale to tylko czasami! Ja trochę zmodyfikowałem swoją omegę bo bateria 9v lub akumulator starcza na bardzo krótko.Mam akumulator od wkretarki 2Ah 18v zredukowany na 8,4v.Ja wyciągam np hełm z głebokosci 80 cm , to jest długość małego fiskarsa. W drugim zdjęciu uwierz ze jestem po pas w dole!
piowo2007 Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 sla1971 miałem na myśli rok wypustu F70, a nie samą konstrukcję techniczną.
nunek72 Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 A ja polecam jak najbardziej Omegę, ale z cewką 11 DD .Poszperaj w archiwum, a znajdziesz dużo informacji na jej temat.Prosta w obsłudze: włączasz -dobre strojenie do gruntu- ust. dyskryminacji i do przodu. Schodzone 3 sezony- mnóstwo wyjętej kolorowej drobnicy . Szybka i lekka; zasilanie 1x 9V. Na morskiej plaży rewelacja, nawet na słonym piachu - chodziłem po 2 gościach z Deusami i trafiały się nawet monetki WMG :-)
nunek72 Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 A, i aku 9V starcza na ok. 20 godzin pracy na słuchawkach- więc to wcale nie mało...
rzeźnik Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Skoro kolega nastawia się na drobnicę to może lepszym rozwiązaniem od argo będzie optima 16kHz? Typowy drobnicowiec zresztą bardzo dobry :) Nie wiem jak spisuje się f70 ale omegę zdecydowanie odradzam.
alex_2013 Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Gdyby nie etrac wzialbym argo 3.0/ takie sa moje odczucia po głebszej weryfikacji ocen innych.Pozdr
Faber94 Napisano 14 Luty 2013 Autor Napisano 14 Luty 2013 No jestem niemal pewien że wybiorę Argo. Jeszcze tylko jedno pytanie. Czy ta duża cewka DD do Argo, która ma dopiero wyjść też nadaję się na drobnicę?
alex_2013 Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 a jestes pewien ze doczekasz dużej cewki DD do argo 3.0?:)poczytaj posty kolegów. Ale jesli wyjdzie to bedzie ok na drobnice pewno tez tyle ze chwilka więcej z namierzaniem. Tak mi sie zdaje. Bierz argo z dd 3.0 i nie czaj sie:) gdyby nie etrac tez bym tak zrobil
Faber94 Napisano 14 Luty 2013 Autor Napisano 14 Luty 2013 Wiem, wiem. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Będę brał Argo, ale to jeszcze z miesiąc czasu albo po prostu jak śnieg stopnieje. Kiedyś tej cewki na pewno się doczekam :)
Faber94 Napisano 14 Luty 2013 Autor Napisano 14 Luty 2013 A jeszcze spytam co z Optimą. Jak wypada na drobnicy w porównaniu z Argo?
szkarłatny Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Jeśli miał bym wybierać między Optimą a Argo , to stawiam na Argo - sprzęt bardziej uniwersalny, głębszy, a drobnych monetek też nie przeoczy.
abbie Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Tak się składa, że oprócz dwóch sprzętów z tematu miałem też optimę i jeśli szukasz tylko drobnicy to brałbym właśnie ją ale jeśli czasem wyskoczysz też na coś grubszego to lepiej kupić argo.Pozdrawiam
excavator Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Omega na militarkę? buhaha!!!Koledze NAWIGATOR555 chyba coś się we łbie ...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:55 14-02-2013
NAWIGATOR555 Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 We łbie to sie tobie..p....kolego excavator! Mało widziałes i mało wiesz! Jak nie wierzysz to zostaw swoje głupkowate posty dla siebie!
Faber94 Napisano 15 Luty 2013 Autor Napisano 15 Luty 2013 A żeby nie tworzyć kolejnego tematu spytam jeszcze tutaj. Jakie opinie o Garrett AT Pro? Od roku nie miałem wykrywacza ale przez ten czas wciągnąłem się w poszukiwanie magnesem neodymowym i w sumie zawsze chciałem mieć wykrywacz którym mógłbym szukać w wodzie nie martwiąc się o elektronikę. Fakt że trochę droższy od Argo ale na używkę mógłbym sobie jeszcze pozwolić. I jeśli miałbym się zdecydować na niego to gdzie kupić te sita na około metrowych drążkach. Nie wiem co wpisać w wyszukiwarce żeby coś takiego znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.