DrugaWSchowa Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 Witam prosze o kilka slow o tym fancie , ile moze miec lat ?
Von aceG350 Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 mam podobny ... tylko mój ma dodatkowo metalową obręcz Jesteś ze Wschowy??PozdroVon
DrugaWSchowa Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 Tak okolice Wschowy a kolega ? Metalowa obrecz ? nie wiesz nic na ten temat ?
DrugaWSchowa Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 uzywana w mlynach ? cos wiecej na ten temat , jestem w tym zupelnie ciemny:)
DRVAL Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 Witam,to jast tzw. oczydło" czyli dawna ostrzałka. Zamontowana była w drewnianej obudowie do której nalewano wody i pokręcano korbą i w ten sposob ostrzono siekiery,noże itp.Posiadam takie koło z korbą,jutro mogę zamieścić fotki.
numi5 Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 Podobny - toczak, przodek współczesnej szlifierki http://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTuEU_F_0wlazjee2fmTtgINf-a2oEkLpCRW-GbfJuCb9yrsmWNA .
DrugaWSchowa Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 DRVAL mozesz zapodac jakas fotke :) a da sie jakos ocenic wiek tego ?
Pytanie
DrugaWSchowa
Witam prosze o kilka slow o tym fancie , ile moze miec lat ?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.