E-trak Napisano 2 Luty 2013 Autor Napisano 2 Luty 2013 witam.co to może być za monetka i jakiego władcy?na pierwszej stronie jest herb a na drugiej najprawdopodobniej matka św z dzieciątkiem. śr-15mm.pozdrawiam
LukaszRadom Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 Troche podobna ale tu chyba data jest na dole (16??) I link do podobnej monety => http://coinshome.net/en/coin--Silver-Hungary_(1989___)-.kd_AAEB35IAAAEk8cWOwwCi.htm
E-trak Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 witaj Lukasz Radom.tak monetka bardzo podobna do tej z twojego linku.data to chyba 166? lub 164?litery K B na mojej są po bokach matki boskiej data jak zauważyłeś jest na dole.na twojej dzieciątko jest z prawej strony na mojej po lewej ale to dobry trop.wielkie dzięki Lukasz Radom.pozdrawiam
E-trak Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 już znalazłem.denar węgierski 1591 rudolpha II.mennica krzemica.jeszcze raz dzięki za trafny trop.pozdrawiam
LukaszRadom Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 Ciężko było coś znaleść bo wyskakiwały podobne monety do tej którą wstawiłem - pozdrawiam
E-trak Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 mnie też zmyliła data 16?? i kręciłem się ale zobaczyłem że na starszych rocznikach data jest bita odwrotnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.