grubsonik911 Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 Witam serdecznie.Posiadam bagnet do którego dorabiam okładki drewniane , chciał bym prosić o pomocne rady jaką metodą, oprócz malowania bejcą lub ciemnym lakierem można postarzyć takowe drewno by nabrało ciemnego koloru , jest to jasny dąb.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 ja bum jeszcze wyprubował jakieś smary i spróbował wcierać i pobrudzic bo przeciez wiekszosc bagnetów w ten sposób sciemniała od smarów i użytkowania metoda prób i błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 ew jakiś olej o zblizonym odcieniu naturalnie wygladajacy i troszke woskiem potem wszystko zalezy od koloru rodzaju drewna najlepiej miec kawałek z tej samej dechy i próbować pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 ja dorabiałem ze starych sanek przedwojennych bukowe ręcznie i olejem smarem i na koniec woskiem wyszło niesle troszke pobrudziłem pozdr nie mam przy sobie eby pokazać pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 Zepsułeś przedwojenne sanki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziarson Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 Wilgotny Torf dobrze barwi (postarza) drewno na to po wysuszeniu olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubsonik911 Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 Oo o super pomysły koledzy. To z tym olejem i woskiem mi się spodobało. Zamiast oleju spróbuję taki ciemny czerwony smar który gdzieś mam . a potem wosk.Dziękuję. Pozdrawiam.grubsonik911 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 Zastosuj stary sposób olejowania kolb do broni. Drewno pociemniano bez bejcownia. Rozpuszczano na gorąco kawałek smoły i dolewano pokostu lnianego. W zależności od proporcji miałeś mniej lub bardziej brązowy kolor. Zamiast smoły można użyć, bitumiczny środek do konserwacji podwozia samochodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 sank już wrak był znajomy sprezentował zgniecione ale sie przydały no nie:) i buczyna jak trzeba pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.