Skocz do zawartości
  • 0

porcelanka z orłem i inne

Kopacz1

Pytanie

Napisano

Mam kilka porcelanek do rozszyfrowania,interesuje mnie producent i np. z zakiej miejscowości pochodzi.

1 - porcelanka z orłem

Proszę przepisywać napisy!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:12 31-01-2013

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://porcelankiostpr.blogspot.com/2011/07/allenstein-olsztyn-brandung-und.html Nr 30 tylko inny kolor. Porównaj sobie i oceń czy pomogło...
Napisano
teraz żałuje że założyłem ten wątek,z drugiej strony jak wstawiam fotki na naszych odkryciach to dodatkowo dodaje opisy z których inni też pewnie mogą skorzystać.
Dzięki że coś do kolegi dotarło i wypowiedział się na temat porcelanki nr 21,właśnie o taką dyskusje mi chodziło.To jest dział ID więc Jak zadasz sobie trud to znajdziesz wiecej...."uwagi o większym wysiłku" są nie na miejscu.Porcelanka 21 jest zapisana tak jak widać na fotce,napisałem MlitƷ" dlatego że nie ma takiej literki z" w naszej klawiaturze i wstawiłem najbardziej podobną.
Dzięki za uwagę.
pzdr.
Napisano
Ta literka to jest stylizowane Z. Uwagi o kolejnym linku są nie na miejscu bo ktoś umieszczając go zadał sobie jakiś" trud zeby Tobie pomóc. Jeżeli każdy pakował by tutaj każdą rzecz do identyfikacji nie zadajac sobie samemu minimalnego trudu (google) to było by tutaj milion" wątków. Nr 1 też jest w internecie jak i kilka innych, moge poszukać jeszcze za Ciebie jak znajdę czas bo Ty tj. kolega tyfus napisał nie dajesz rady
Napisano
31Szarotka- Edelweiss znalazłem takie piwo sam oceń czy to jest to, jak dla mnie pasuje http://www.edelweissbier.at/
Napisano
Na herbie widnieje połowa gwiazdy i półksiężyc, może jest to znak firmy lub miasta w którym miescił sie browar. Myślę że sam herb rodowy nie wchodzi w grę ponieważ pod jeden herb należało kilka rodów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie