Skocz do zawartości

Minelab Sovereign GT prośba o pomoc

LeCH1310

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam serdecznie drogich Panów znawców.
Zwracam się do was z dwoma zapytaniami a mianowicie :
1. Wyświetlacz do owego wykrywacza.
Co o nim myślicie jakie są opinie, doświadczenia co dokładnie pokazuje i jak działa. Jeśli to nie problem prosiłbym o filmik z jego udziałem w terenie ;)
oraz
2. Większa sonda do poszukiwań
Znalazłem na aukcji największą z sond http://allegro.pl/nowa-cewka-nel-big-minelab-x-terra-705-i2985960082.html chciałbym poznać waszą opinię odnośnie niej czy nadaje się do poszukiwań, jaka jest przybliżona głębokość poszukiwań, czy nadaje się na drobnicę czy typowo na militarkę.
Proszę o wasze aktualne wypowiedzi wiem, że istnieje wiele wątków na ten temat, lecz postanowiłem zapytać na nowo może zmieniliście zdanie ;)
Proszę o wypowiedzi oraz nie wyrażanie się negatywnie na mój temat ;)
Wielkie dzięki za odpowiedzi.
Może się zdarzyć, że w niedalekiej przyszłości ja będę mógł Wam w jakiś sposób pomóc ;)
Dodam od siebie jak dla mnie Minelab Sovereign GT 5/5 bardzo dobry pod każdym względem mogę polecić każdemu dość ciężki ale da rade się do tego przyzwyczaić ;)
Napisano
Cześć! Tak się składa, że z Soverem mam do czynienia od 98 roku bo tato posiada. Ja sam też miałem go przez rok czasu, a sprzedałem ponieważ potrzebowałem pieniędzy..eh. Co do wyświetlacza sprawa ma się tak, nadaje się on jeżeli chodzisz dużo po plaży czy po jakimś polu gdzie jest od groma kul muszkietowych. Wyświetlacz jest cyfrowy, podobno dołożenie go do SOvy czyni perfekcyjnie namierzanie celu i wiesz dokładnie co jest pod cewką. Sprawa druga z cewką wygląda tak, że owa cewka jest zupełnie od innego modelu. Pozdrawiam! ;D
Napisano
Heh dziękuje bardzo Panowie za wypowiedzi też uważam, że to zbędne modyfikacje kolega mi to zaproponował;) Wyświetlacz miał mi posłużyć do dokładniejszego namierzania sygnału niestety zniszczyłem już 2 orły do piki przez własny błąd po prostu chciałem uniknąć takich sytuacji na przyszłość... Jeśli piszecie drodzy Panowie, że to syf rezygnuje z zakupu.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ;)
Napisano
Kolego herer1" widzę, że nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz. Po pierwsze wyświetlacz w tym wykrywaczu jest perfekcyjny, ale tylko do identyfikacji a nie do namierzania tego co jest pod cewką!! Po drugie to zasięgi miedzy cewkami można odczuć np 8' cali i 10' calową, test np w magazynie Odkrywca wykazuje różnice. Jesteś tak profesjonalny, jak chłop z roli. Pozdrawiam:)
Napisano
Powiem Ci tak nie sprzedaję żadnego wyświetlacza, a próbuje wyjaśnić koledze na czym to wszystko polega. Różnica w zasięgu jest między tymi cewkami, jak nie to po jakiego czorta robili by tą większą? Pozdrawiam pana mądralińskiego:)
Napisano
Nie ma się o co kłócić Panowie każdy z Was ma swoje odrębne zdanie na każdy temat i chwała Wam za to dzięki temu wiemy czy co jest dobre, jakie ma wady i zalety ;) Cena fakt jest spora ale dla osoby która spędza każdy dzień na wykopach na pewno się przyda;)Sonda obecnie mam standardową 10 tornado przydała by się większa w moich rejonach wszystko zalega na głębokości ;/
Napisano
Jest dokładnie jak napisał pako15515 - wyświetlacz jest bardzo pomocny w identyfikacji powtarzających się celów, ale nie służy do bardziej precyzyjnego ich namierzania. Sprawdza się świetnie w parkach, na suchych plażach, czy miejscach mocno zaśmieconych. Cena nowego jest wzięta z sufitu, ale można czasem kupić je okazyjnie z drugiej ręki, najczęściej od osób, które nie zadały sobie trudu by poznać lepiej jego działanie.
Jesli chodzi o większą cewkę to polecam SEF 15x12, który realnie zwiększa zasięg nie gubiąc przy tym drobnicy. Jeśli masz problem z namierzaniem na standardowej to tym bardziejciężko będzie na większej cewce, więc musisz opanować funkcję pinpoint, w którą GT jest wyposażony.

Pozdrawiam

VW
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie