Skocz do zawartości

Rutus proxima 5.0 opinie

piotrek vickers

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam zamiar kupić pierwsza wykrywkę. Przed zakupem chciałbym zapoznać sie z opiniami użytkowników tego sprzętu. Mam zamiar szukać monet i militariów. Jaki jest jej max zasięg, prostota obsługi, wytrzymałość na warunki klimatyczne, trwałość?
Wszelkie konstruktywne opinie mile widziane
Napisano
piotrek nie sluchaj mojego przedmowcy ciezki?? moze i ciezki ale pokaz mi dobry sprzet ktory jest lekki miales w reku spectre v3i?? zobaczysz co to znaczy ciezkie zrozumienie sprzetu to normalne ze trzeba wyjsc z 5 razy w teren zeby zalapac o co kaman znaczna utrata wartosci??? chyba najmniej tracacy sprzet na wartosci kupisz za 1500 za 2 lata sprzedasz za 1200 to taka duza strata?? kupilem jako pierwszy sprzet i jestem zadowolony jak bym mial kupywac to tylko proxe albo juz cos lepszego nie zadne garrety minelaby 30 czy 50 minelab tak ale od 70 sova explorer bierz proxe i w pole wiosna idzie :) pozdrawiam
Napisano
Ja zawsze lubię kupować coś konkretnego. I wolę zapłacić więcej ale mieć pewność, że sprzęt jest solidny. Nie chce kupować używanych sprzetów bo kto mi zagwarantuje, że wszystko w nim będzie działało. a tak mam 2 lata gwarancji. A
Napisano
Proxima z bateriami 1,80 kg , to już wahadło" , które trzeba bujać i hamować (wyważenie to mydlenie oczu).
Nowa cena Proximy 1550 zł , a ile stracisz jak kupisz Tesoro Silver za 700-900 zł ? Nic. Silver 12 kHz znajdzie to co Proxima i więcej , bo waży połowę (1 kg).
X-terra 30 za 800-900 zł , jaka strata ? Poszuka , polubi i odsprzeda za tyle samo. Waga 1,3 kg (trzeba lepiej ?).
Napisano
Pterodaktyl pewnie że Silverem znajdziesz więcej ale jak Proxime zostawisz w domu a będziesz latał tylko z tym pierwszym bo lżejszy :). Jak nie masz szczęścia to Ci nic nie pomoże. Co zaś do Proximy dobry sprzęt, pewnie że są lepsze ale to już inny przedział cenowy. Co do uszkodzeń, każdy sprzęt się psuje ale jak byś pterodaktyl" poszperał w necie to byś wiedział że taką awarie jak u Ciebie załatwia jeden telefon do firmy Rutus. Pewnie sprężynę dostał byś za darmo.
Także piotrek vickers " bież Proximę najlepiej wcześniejszy model, mniej się wzbudza.
Pozdrawiam Brodkasz.
Napisano
Z początku miałem trochę problemów zanim się z nim oswoiłem ... przez pierwsze kilka wypadów leciały czasem niecenzuralne słowa:)ale jak sie ten sprzęt lekko pozna to przyjemnie się z nim chodzi,dla mnie sprzęt jest dobry na drobnice jak i militarke w szczególności za taką cene. Wadą w porównaniu z wcześniejszymi wersjami jest umiejscowienie głośników na górze puszki moim zdaniem...
Napisano
Były X-terra 30 , kilka szt. 800-900 zł na Alle , używane w dobrym stanie. Teraz jest X-terra 50.

Proxima po kilku wyjściach będzie tak samo owa" używki.
Napisano
co do tych głośników to Husarz44 ma racje nie dawno zakupiłem proxime v5 i to rzuciło mi się pierwsze w oczy,myślałem ze będzie gorzej z opanowaniem obsługi ale poszło sprawnie jeszcze tylko oswojenie się ze sprzętem w terenie i można smigać na luzie.
Napisano
Piotrek, jezeli chcesz cos z rutusow(a uwazam ze to dobry wybor) i pozwalia kasa to postawilem by raczej na ARGO v3. Jest to poliepszona proksima.
Napisano
Petrodaktyl miałeś jakiegoś Rutusa w ręku, że twierdzisz iż nie wyważone?
Przyrównójesz Tereski serii 3 i 5 do Proximy? Przecież one są na poziomie Kanarka. Może trochę głębsze. To drobnicowce pracujące jedynie na dynamiku.
Moim zdaniem możesz je porównywać do Optimy Rutusa a przy nim zostają daleko w tyle.
Poza tym są to konstrukcje wiekowe. A 305, 505 o 705 za 800 zł to nie kupisz.
Napisano
ja miałem i uważam że w porównaniu do zachodznich (nowych) konstrukcji wyważenie i ogólna manipulacja proxą / argo jest słaba do fatalna ...
Napisano
Miałem X-terrę i Proximę, potwierdzam zdanie kolegi że 705 jest zabaweczką. Zasięgiem na monete teresa, może ledwo przewyższa Proximę ale za to jaka różnica cen;O Co do wyważenia, Rutus naprawdę jest b.dobrze wyważony!
Napisano
kolego pterodaktyl maż proxime 5 że tak go krytykujesz ? bo ja mam i jestem bardzo zadowolony zero problemu i wcale nie jest trudny wystarczy instrukcja i jej zrozumienie a jak ktoś miał wcześnie odkrywkę to ogarniecie go nie sprawi problemów ja wcześniej latałem z kanarkami 250 i 350 i proxima 5 dla mnie jest o wiele lepsza .
Napisano
a tak zupełnie na marginesie pytanie do kolegów co krytykują proxime 5 skoro jest taka be to czemu nie zalega na pułkach tylko trzeba na nią czekać 2 tygodnie ;))
Napisano
ja np nie powiedziałem że to złe wykrywki , ale ergonomia pozostawia wiele do życzenia , kolega biega z argo i to b.głeboki sprzęt jak na przedział cenowy ..... co nie zmienia faktu że dość mało wygodny :)np jak już jestem na kolanach i wspomagam się wykrywką to wtedy trudno ...
Napisano
Tak , miałem Proximę v.1 (2kg). Jest wyważony , ale przez to że ogólnie waga ciężka : trzeba za każdym razem rozpędzać i hamować. O to mi chodzi. po dwóch godzinach takiej walki miłe chwile zamieniają się w orkę.

Miałem też Argo v.3 , bo myślałem że lżejszy będzie. W ogóle nie czuć że jest lżejszy. Na wadze jest lżejszy o 200 g.(1,8 kg),ale w dłoni nie odczuwa się ulgi.

Ciężko spakować dowolnego Rutusa. Puszka1 i puszka 2 wielki i rogaty element. Rura sondy 70 cm (nie wiem po co taka długa). Rura pośrednia ma tylko 3 pary otworów i pomimo zsunięcia całość dalej jest za długa a mam 180 cm (jak ktoś ma 170 cm to musi łokciem pokazywać na niebo - i tak chodzić). Na otworach takie luzy , że sonda patrzy na lewo i prawo.
A ja się pytam ? Po co cierpieć solidarnie ? Bo kolega ma i cierpi ? Każda śruba imbusowa przytrzymująca zaślepki puszki , wkręcona pod innym kątem. A 1550 to nie jest 5 zł.
Sami , koledzy stwarzacie precedens (złej jakości) fabryka nie może nadążyć. Od Koreańczyków nam się uczyć rzetelności i jakości.
Napisano
a ja mam i nie narzekam :)fakt że na początku mało na kolanie jej nie połamałem, ale tak jest zawsze z nowym sprzętem :) przesiadłem się z kanarka :) tak jak wielu :)co prawda miałem luzy na sztycy, ale pierdołami nie bede fatygował p.Rutyny :)skleiłem taśmą i jest lux :)fakt ze obsługa może długo trwa, ale coś za coś :) co do wyważenia? dla mnie jest ok :) mój przedmówca musi być cherlakiem skoro po 2 godzinach opada z sił :) ja orzę" po 8 do 10 godzin i wiem że to kwestia przyzwyczajenia:) w zeszłym sezonie ( proxę 5.0 mam od maja) zrobiłem nią ok 1000godz, może 1500godzin. poznałem ten sprzęt tak, że po potrafię czasem odgadnąć czy jest to jedna czy 5 kopiejek :) grosz polski od trojaka :) także uważam, że za tę cene, jest to sprzęt dobry, ma wiele plusów, łącznie z tym że jest Polski:)
Ja już rozpocząłem sezon tegoroczny, a WY ?:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie